Sætter turbo på anlægsarbejdet på den vestfynske motorvej

Vestfyn

20. marts 2022

Vejdirektoratets entreprenør tager om kort tid fat på arbejdet med udbygning af den sidste otte kilometer lange etape mellem Ejby (afkørsel 56) og Gribsvad på Vestfyn. Samtidig vil Vejdirektoratet gøre delstrækningen vest for Ejby (afkørsel 56) færdig til trafikanterne allerede i sommeren 2022.

Vejdirektoratet er i gang med at udbygge motorvejen over Vestfyn, så der kommer til at være tre spor i hver retning hele vejen mellem Middelfart og Odense V. I denne omgang er det i alt 13 kilometer motorvej, som er under udbygning på Høj- og Vestfyn.

Indtil nu er der arbejdet på den vestlige del af strækningen, men nu rykker vejarbejdet mod øst til den sidste otte kilometer lange etape mellem Ejby (afkørsel <56>) og Gribsvad. Arbejdet med udvidelse fra fire til seks spor på denne strækning går for alvor i gang i begyndelsen af april og vil stå på indtil sidst på året.

For alvor i gang til april

”Vi har en god fremdrift på projektet, og status lige nu er, at vi mangler en sideudvidelse på otte kilometer og asfalt på 13 kilometer. 

I begyndelsen af april går entreprenøren for alvor i gang med den sidste sideudvidelse af motorvejen. 

Desuden har vi har ændret lidt på vores planlægning, så vi vælger at gøre etapen mellem Nørre Aaby (afkørsel <57>) og Ejby (afkørsel <56>) helt færdig i år, også med det sidste slidlag, som vi ellers oprindeligt først ville lægge i 2023. Nu gør vi strækningen helt færdig, så trafikanterne allerede i år får en bid færdig motorvej, siger projektleder Mike Boesen, Vejdirektoratet.

En bid motorvej før tid

Vejdirektoratet vælger at gøre den vestlige strækning fra Nørre Aaby og cirka fem kilometer mod øst helt færdig i de kommende måneder. Fra midten af april frem til august udfører Vejdirektoratets entreprenør profilopretning af vejen og lægger asfalt på strækningen mellem Nørre Aaby (afkørsel <57>) og forbi Ejby (afkørsel <56>).

Rastepladsen Ålsbo Nord lukker

I forbindelse med flytningen af udvidelsesarbejdet mod øst lukker Ålsbo Nord-rastepladsen permanent. Det sker også omkring den 1. april.

Når udvidelsesarbejdet er afsluttet, vil en del af Ålsbo Nord rastepladsen fremover blive brugt af politiet til kontrol af lastbiler på samme måde som Ålsbo Syd allerede har været benyttet til det formål i flere år. En anden del af rastepladsens område vil snart blive overdraget til projektet om en ny jernbane over Vestfyn.  

Del denne historie på: