Hyggecaféen byder både på god underholdning og nye venner

Vissenbjerg

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Hver torsdag formiddag mødes 20-25 ældre mennesker i sognelokalerne i Vissenbjerg til en snak over kaffen, fællessang, foredrag, musik og anden god underholdning, og der er plads til flere.

Det er torsdag formiddag i sognelokalet i Den Gamle Kro i Vissenbjerg. Dagen, hvor der er hyggecafé. Deltagerne indtager deres nogenlunde faste pladser ved bordene. På vej ind får flere en personlig velkomst måske tilføjet et “hvordan har du det?”

Ernst på 94 er den første, der ankommer og har allerede fundet sin plads nede i det ene hjørne, før de andre begynder at ankomme. Han er lidt af et særsyn, for der er ikke mange mandlige gæster i caféen.

– Han hører ikke længere så godt, men nyder at være her, hvor der sker noget omkring ham, fortæller Connie Poulsen, der er kirketjener og driver Hyggecaféen godt hjulpet af et par frivillige, Viggo Arnsted og Ingrid Grønnegaard.

Denne torsdag er der dækket op til 24, og der bliver efterhånden fyldt nogenlunde op. Men der er plads til flere. Tidligere kom der omkring 30, men gennem de fem år, caféen har eksisteret, er nogle stykker faldet fra. Connie Poulsen håber derfor, at den lidt yngre generation kunne få lyst til at komme og være med også..

Nye bekendstskaber opstår

Kvinderne er som nævnt i klart overtal. Hvorfor, ja, det har Viggo Arnsted svært ved at komme med et bud på. Han har bare konstateret, at sådan er det.

– Mændene isolerer sig i højere grad, når de bliver alene. Jeg har været ude at snakke med tre-fire mænd, som keder sig, men jeg kan ikke få dem med herop. Jeg tror, at mange tror, at når det er kirken, der arrangerer, er det ikke noget for dem, siger Viggo Arnsted, der selv er medlem af menighedsrådet.

Anderledes er det tilsyneladende for kvinderne. Flere giver udtryk for, at de bare skal ud af døren, opleve noget og møde andre.

To, der har mødt hinanden i caféen, som ikke ønsker at få deres navn i avisen, fortæller, at de har aftalt også at mødes i weekenderne for at spille kort, eller hvad de nu finder ud af.

Foredrag gav lyst til at vide mere

Margrethe Sølberg kommer også for det sociale samværs skyld.

– Så kommer jeg lidt hjemmefra og får også gåturen herop, og så lærer man samtidig noget. Vi havde for eksempel et fantastisk spændende besøg af en konservator, der fik man bare lyst til at vide mere, fortæller hun. 

Ved siden af hende sidder Ditte Pedersen. Hun er en af de yngre, som man gerne vil have flere af.

– Nogle naboer trak mig med herhen. Jeg har været syg i nogle år og blev pensionist for et år siden og sad og havde lidt ondt af mig selv. Her er spil og sang og mange gode foredrag. Jeg synes, de er gode til at lave et godt program her, lyder hendes vurdering efter et halvt år som bruger af caféen.

Efter indledende fællessang og kaffe står provst i Middelfart Peter Lind, der er søn af Odenses tidligere biskop Vincent Lind, på programmet. Han skal fortælle om sin fars liv.

Skærtorsdag er der lukket, men 21. april kan deltagerne se frem til et besøg af Metal Koret. Inden sommerpausen fra midt i juni er der besøg fra biblioteket, som giver inspiration til sommerlæsningen for blot at nævne et par nedslag i et meget varieret program.

Del denne historie på: