Fem kilometer sekssporet motorvej på Fyn er klar til brug

Vestfyn

Vejdirektoratet er snart klar til at aflevere cirka 5 kilometer sekssporet motorvej til trafikanterne på Fyn – og det endda før tid. Der er blevet arbejdet på højtryk med sideudvidelse af Fynske Motorvej mellem Nørre Aaby og Gribsvad og senest med udlægning af asfalt på motorvejen over Vestfyn.

Mellem Ejby (frakørsel 56) og Nørre Aaby (frakørsel 57). Her står en mere klimavenlig asfalt og de hvide såkaldte longdot-striber, der er lettere at se i mørkt og vådt føre, i kontrast til hinanden, og strækningen er klar i seks spor og med en god kørekomfort til at tage imod de mange trafikanter, der hver dag tager turen på tværs af Fyn.

Senior projektleder Mike Boesen, Vejdirektoratet, siger:

”Trafikanterne får en ekstra bid færdig sekssporet motorvej allerede i år, og det er vi rigtig glade for i Vejdirektoratet. Vi har sammen med vores entreprenør M. J. Eriksson valgt at gøre den vestlige strækning fra Nørre Aaby og cirka fem kilometer mod øst helt færdig nu, selvom vi oprindeligt havde planlagt at udvide motorvejen og lægge asfalt på den fulde udvidelsesstrækning i 2023. 

Motorvej i etaper

Færdiggørelsen af de fem kilometer motorvej sker etapevis. De vestgående spor er taget i brug for nogle dage siden, mens de østgående spor bliver helt klar i begyndelsen af september, hvor den nye, færdige delstrækning bliver åbnet med en hastighed på 130 km/t.

Del denne historie på: