Rundet 77 år – så kan man godt gå ned i tid

Verninge

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Verninge Blomstercenter lukker og åbner igen med selvbetjeningskoncept

Hanne Kirsten og Henning Hansen, som begge har rundet de 77, har besluttet, at Verninge Blomstercenter fremover skal fortsætte i et lavere gear. 

Forretningen lukker den 31. januar, men så alligevel ikke, for den fortsætter med et selvbetjeningskoncept mandag til fredag klokken 10-17 og lørdag klokken 9-13. Betalingen skal falde kontant eller med mobilepay. 

– Det fungerer fint andre steder, så det prøver vi, siger Hanne Kirsten, der overtog blomsterforretningen i 1981. 

Verninge Blomstercenter vil fortsat også levere blomster til Knarreborg Brugs, og de bedemænd, som Hanne Kirsten og Co. hidtil har betjent, vil heller ikke mærke nogen ændring blomstercenterets serviceniveau. 

– Der bliver såmænd nok at se til, men det bliver slut med at arbejde til klokken 20, siger Henning, der er udlært smed og arbejdede som sådan, til han på fuldtidsbasis gik ind blomstercenteret i 1991. 

– Vi vil til at holde ferie, blandt andet skal vi besøge vores datter, som bor og arbejder i Nice i Frankrig. 

Ja, vi vil se mere til familien herunder de to oldebørn, vi har fået, siger Hanne Kirsten, der vistnok altid har været en aktiv Verningeborger – i en periode bl.a. formand for gymnastikforeningen  og i dag medlem af Verninge Menighedsråd. 

Med det nye selvbetjeningskoncept, som går i luften 6. februar, vil Hanne Kirsten og Henning få hjælp af to-tre ansatte. 

Verninge Blomstercenter åbnede først i 1970’erne, men stødte ind i økonomiske problemer på grund af oliekrisen. Den lokale sparekasse opfordrede Hanne Kirsten og Henning til at overtage butikken, som Hanne Kirsten, der er uddannet blomsterdekoratør, kendte i det hun havde været ansat der. Dengang boede Hanne Kirsten og Henning i den anden ende af Verninge. 

Del denne historie på: