Gensynsglæde i Børns Voksenvenner efter lang tids nedlukning

Verninge

25. september 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Børns Voksenvenner var på søndagstur i det grønne med KFUM-spejdere fra Verninge

29 børn og voksne fra Børns Voksenvenner Assens mødte 12. september oplagte og forventningsfulde frem til en festlig dag, nu hvor det igen var muligt at mødes på tværs af venskaberne. 

– Der var tydelig gensynsglæde og forundring over, hvor meget de forskellige. børn var vokset siden sidst, som var længe siden på grund af nedlukningen og dermed aflysning af fælles arrangementer, fortæller Sinne Ramild, der er formand for Børns Voksenvenner Assens 

Port Arthur

For at lave et coronasikkert arrangement foregik det denne gang udendørs på Spejdercenter Port Arthur i Solevad, hvor KFUM-spejderne i Verninge have tilrettelagt en masse aktiviteter efterfulgt at madlavning på spejdermaner over bål. 

Voksenvennen Susanne skrev efterfølgende: ”Tak til alle for en fantastisk dejlig og en helt vildt hyggelig dag som spejder. Det var spændende med alle de forskellige opgaver og at alle var klar på, at få noget ud af dagen”

I tiden med corona har stort set alle mere end 30 venskaber formået at holde kontakten, til tider mest online, i andre tider i den lille boble. 

En god blanding

Et af de familievenskaber, som deltog søndag, oplever fællesarrangementerne som en god blanding af tid alene sammen i venskabet og fællesskab med de øvrige, hvor børnene også har mødt kammerater fra deres skole. Da familievennen i sin tid gik på pension, havde hun lyst til at gå ind i netop dette venskab med en enlig mor med udenlandsk baggrund og som primært ønskede en familieven, hun selv kunne mødes med. Moderen, der er alene med tre børn, fortæller: 

– For mig har det været vigtigt at møde en person, som kan forstå mig. Der er en lang række af gode ting ved vores venskab, som at have en at snakke med om mange forskellige ting og sager. Jeg føler, det er dejligt at snakke med en, som har oplevet det samme, som jeg går igennem nu. 

– I begyndelsen var det vigtigt for familievennen at sikre sig, at moderen ikke synes, at hun var for gammel, men fra Børns Voksenvenners side blev det vurderet, at netop erfaring fra et langt liv med arbejde og med børn og børnebørn kunne være en god ressource i mødet med denne mor, som er et helt andet sted i sit liv, fortæller Sinne Ramild. 

De to kvinder har siden maj 2017 mødtes over en kop kaffe ca. en gang om ugen, hvor de kommer rundt om mange emner. Moren får mulighed for at læsse af og få vendt verdenssituationen. Familievennen fortæller, at kvinden er god til at finde kreative ideer på nettet og kender spændende opskrifter på mad fra sit hjemland.

Indimellem bliver det også til en hyggedag med hele familien hjemme hos familievennen, hvor de leger, spiller spil med videre. Andre gange tager de på tur sammen til f.eks. Dinos Legeland og Madsby Legepark.  

Børnene spørger ofte, hvornår de skal på tur eller på besøg.  

– Familievennen er imponeret over kvindens evne til at mestre livet på trods af vanskeligheder, og hun vil selv gerne være en støtte samt hjælpe, hvor hun kan – uanset om det ”bare” handler om at være aktivt lyttende eller noget praktisk.  Det er tydeligt, at venskabet er givende for begge parter, siger Sinne Ramild. 

Otte drenge mangler en voksenven

Udover aflysning af arrangementer har Børns Voksenvenner oplevet, at coronatiden har gjort det svært at skaffe nye frivillige, hvorimod ventelisten af børn vokser, sådan at der nu er otte drenge, der venter på en voksenven, og en mor med to drenge venter på en familieven. 

Derfor er håbet at flere igen får lyst til at melde sig enten som voksenven eller familieven. 

Del denne historie på: