Barnevognstræf i Verninge

DEN GODE HISTORIE

12. juli 2021

Sommeren 1934 kører byens unge piger tur gennem Verninge med byens små nye indbyggere. Der mangler en fører til vognen i midten, det må være fotografen, motivet er jo ikke til at stå for. Billedet er taget ved kirken i Verninge, i baggrunden ses gaden gennem Verninge med telefonmaster i den ene side af gaden og elmaster i den anden side. 

Havde billedet været taget tidligere i århundredet, ville barnevognene havde været høje med barnet liggende højt oppe over store hjul, men her i 1934 foreskriver moden det modsatte, vognene kan ikke blive lave nok, det er topmoderne vogne, pigerne promenerer.

Ved vogn nr. to fra venstre ses Anna Sørning, hun havde ikke små søskende, så hvem barnet er ved man ikke. Den lille i vogn nr. tre fra venstre er Ellen Buch med storesøster Valborg ”ved rattet”. Ved vogn nr. to fra højre ses Astrid Nielsen med sin lillebror Poul Nielsen ”vognmand”. 

Genkender læserne andre, er man velkommen til at sende en mail til arkivet-5690@pc.dk eller give et ring til 64 87 14 23. 

Margit Egdal

Lokalhistorisk Arkiv, 

Tommerup

Del denne historie på: