UGENS KLUMME

Assens

Af Helge Desler

Lasse Svan vandt alt i sin karriere!

Der er atter håndbold på skærmen. Man er nemlig i fuld gang med at afvikle Europamesterskaberne for mænd. Og naturligvis har Danmark kvalificeret sig.

Og for en gangs skyld er navnet Lasse Svan ikke at finde på holdkortet. I oktober 2003 spillede Lasse Svan sin første håndboldlandskamp. 18,5 år senere – i april 2022 – spillede han sin sidste – nummer 246 af slagsen. I mellemtiden vandt han alt, hvad vindes kan. Blandt andet guld ved EM, VM og OL samt tyske klubmesterskaber og Champions League.

Og her for nylig blev Lasse Svan Hansen optaget i Sportens Hall of Fame som medlem nummer 40.

En helt igennem imponerende præstation.

Og det får tankerne til at gå tilbage til dengang Lasse’s forældre endnu havde bopæl i Assens. Faderen Erik Peter Hansen var udlært typograf på det lokale trykkeri, der dengang lå i Store Kirkestræde, var i øvrigt mere til fodbold end håndbold, og spillede en del kampe på byens bedste hold.

Og navnet Svan blev jo en realitet, da der på Ebberup Kro var kommet nye ejere med dette efternavn, og her var der en datter, der var en meget dygtig gymnastikpige, som Erik Peter ikke kunne ”stå” for. Og det blev i sidste ende til det store eventyr for det fynske par, der efterfølgende søgte lykken på Stevns, hvor ægteparret efterfølgende fik deres eget trykkeri og hvor Lasse blev født.

I oktober 2003 spillede Lasse Svan sin første håndboldlandskamp. 18,5 år senere i april 2022 spillede han sin sidste – nummer 246 af slagsen. I mellemtiden vandt han alt. Blandt andet guld ved EM, VM og OL samt tyske klubmesterskaber og Champions League.

Derfor burde ingen egentlig være overraskede over, at Lasse Svan for nylig ved det store Sport 2023-show i Jyske Bank Boxen blev hyldet som medlem nummer 40 af Sportens Hall of Fame. Dansk Idræts fineste selskab.

Del denne historie på: