UGENS KLUMME

Assens

Af Helge Desler

Torvet i Assens stråler ikke

Torvet i Assens har ikke nogen stråleglans – i hvert fald ikke tilstrækkeligt. Det mener udvalgsformand i Assens Byråd, Jens Jakobsen (V) i en artikel i Fyens Stiftstidende onsdag i sidste uge. Derfor kom han for nylig med et forslag i den ”store” avis, som han mente ville gavne byen, og som han i den forbindelse gerne vil have undersøgt. 

Og det går ud på, som han siger, at man lukker Østergade fra Store Kirkestræde til Damgade for trafik. Altså en markant længere del af butiksgaden, end som man finder i dag. Hans personlige holdning, som man har kunnet læse i Fyens Stiftstidende er, at Torvet i Assens ikke ”stråler” tilstrækkeligt, som det er i dag. Hvad de ting så har med hinanden at gøre er svært at få øje på.

Østergade har altid været til debat – sådan rent trafikmæssigt – faktisk lige siden at al trafik – og jeg gentager – al trafik – foregik via Østergade, da de nuværende omfartsveje endnu ikke var opfundet. 

Og når jeg siger al trafik, så var det varekørsel til havnen, roetrafikken til sukkerfabrikken, rutebilkørsel, privatkørsel og så videre, og så videre. Og den skrivende kendte det særligt godt, da han dengang selv boede på Østergade. 

Det måtte der da gøres noget ved, sagde man dengang. Og det blev der. Faktisk ret så meget – både på den ene og den anden måde – blandt andet fik man et Østergade, der blev kåret til ”Årets Gade” i kamp med andre konkurrenter fra det ganske land.

Men ikke nok med ovennævnte og såfremt det skrevne forslag ikke ser godt nok ud, eller kan bruges til noget som helst, så vil den samme byrådsmedlem da også gerne have undersøgt et alternativt forslag, der går på, at man lukker Østergade for trafik fra Willemoesgade og helt frem til Nygade. Hans personlige holdning er, at Torvet i Assens ikke ”stråler” tilstrækkeligt, som det er i dag. 

Med hensyn til ovennævnte, så er den skrivende alvorligt bange for, at lyset er ved at gå ud for den kære udvalgsformand.

Del denne historie på: