UGENS KLUMME

Assens

Af Helge Desler

Assens for fulde sejl!

Traditionen tro får Assens også i år besøg af de halvt hundrede fartøjer, der deltager i årets store sejlskibs-træf ”Fyn rundt for bevaringsværdige skibe”. I år samles Fyn Rundt-skibene i Middelfart i weekenden 22.-23. juli. Første start går fra Middelfart mandag morgen den 24. juli, og her er målet Assens.

Fyn Rundt er til søs en afslappet og kammeratlig kapsejlads. Skibene er efter størrelse opdelt i klasser. Hver dag dystes på en etape tilpasset vejr- og vindforhold. Det traditionsrige træskibstræf sejles på 41. sæson og har i år deltagelse af omkring et halvt hundrede sejlførende skibe.

– Små 50 skibe er en fin tilslutning, fortæller stævneleder Jan Jay Brun Jensen fra Svendborg. Vi er meget tilfredse og glæder os til en festlig uge til søs og i havnene på Fyn og Ærø.

Galeasen Yukon af Strynø kan vente at få særlig opmærksomhed, da den sejlførende, tidligere fiskekutter, bygget i Frederikshavn i 1930 er fem dage inden starten på Fyn Rundt hjemvendt fra intet mindre end en jordomsejling. Efter festlig modtagelse på Strynø har skipperparret Ea Lassen og David Nash meldt Yukon til Fyn Rundt-sejladsen.

I alle havne – også i Assens – er der rigget op til fest. Ved ankomsten midt på eftermiddagen bliver sejlskibene budt velkommen af et talstærkt publikum.

På mange af Fyn Rundt-sejlskibene er det muligt at booke billet til en etape – eller til hele ugen. Medsejlads kræver ingen forudsætninger. Alle kan sejle med ud og opleve et enestående fællesskab, maritim stemning og aktiv ferie med havluft i håret. Og vi keder os heller ikke i havnene, forsikrer Jan Jay Brun Jensen.

Der vil traditionen tro være boder, musik, gøgl og sang i Østergade og på havnen i Assens denne dag, og der vil være oplevelser for hele familien med historisk og maritim stemning.

Del denne historie på: