Turup holdt en fest for “Danmarks nok smukkeste og mest unikke bålhytte”

Turup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Der blev ikke sparet på noget, da Turup Bylaug forrige lørdag kaldte til fest for at indvie landsbyens nye bålhytte.

Der var aktivitet på det Grønne Område fra formiddag til efter mørkets frembrud, fortæller formand Else Marie Sørensen.

Startskuddet var ringridning på havetraktorer, sæbekassebil og trillebør. Der blev også indviet et mindesmærke for den lokale kunstner Børge Thurup, hvorefter der var stribevis af aktiviteter for børn og barnlige sjæle – blandt meget andet skattejagt med metaldetektor.

Eftermiddagen bød på musikfestival med lokale kunstnere, Treklang, Anders’ Boyband med miss Lillian og Turup All Stars. Under middagen, der naturligvis var fremstillet på den nye grill, spillede Langelænderen Kurt, hvorefter Vilners Blues Band spillede op til dans.

100 deltog i fællesspisningen.

– Vi kan godt være stolte at det seneste par års knokkelarbejde for at få lavet denne bålhytte, jeg tror ikke, vi gør noget forkert ved at sige, at det er Danmarks smukkeste og mest unikke, siger Else Marie Sørensen.

Tre blev til en

Den er 123 kvadratmeter stor og sat sammen af tre ottekantede bålhytter med en ottekantet grill i midten. Den er blevet til ved en stor frivillig indsats. Mange har givet en hånd med, og et par håndfulde har arbejdet rigtig meget for projektet, fortæller formanden, der også takker de mange sponsorer der har bidraget med både varer, tjenesteydelser og penge.

Der mangler endnu lidt penge, før projektet kan komme helt i mål med stativer og holder over grillen samt røgfane.

– Vi har næsten skrabet midlerne sammen til de sidste materialer og håber, de sidste kommer, uden at vi skal skrabe bunden af bylaugets kasse, siger Else Marie Sørensen, der nævner, at der på ønskesedlen også står brandslukkere, brandtæppe og førstehjælpskasse samt køkkengrej af støbejern og grillredskaber.

– Ligger nogen inde med noget, de ikke bruger, er vi de glade modtagere, siger hun. Man kan kontakte Turup Bylaug på 

kontakt@turupbylaug.dk

Åben for alle

Nu har Turup indviet bålhytten, men herfra opfordres alle til at komme forbi Det Grønne Område, som er åbent for alle. Man er velkommen til at benytte faciliteterne, der også omfatter legeplads, fitness og petanque og grønne stier med frugttræer.

Del denne historie på: