Venskaber i sommervarmen

Tommerup

Muldvarperne kan bare komme an, når Kian, Johnny og Susanne går i krig. Og fælderne på græsplænen er bare en af mange aktiviteter, der binder de tres tætte venskab sammen. 

Johnny og Susanne Lassen fra Tommerup har været den 15-årige Kian Edsbjerg Pedersens voksenvenner i godt tre år nu, og venskabet har udviklet sig støt og roligt. Tonen er humoristisk, afslappet og familiær. De kender hinandens styrker, svagheder og musiksmag. 

– Jeg kan godt lide at komme her og at være sammen med Susanne og Johnny, er Kians enkle svar på, hvad et voksent ægtepar har at tilbyde en teenagedreng.

For Susanne og Johnny har det været lysten til at være sammen med et ungt menneske, der fik dem til at melde sig som voksenvenner.

– Det er jo også rart at få liv i huset igen, som Susanne siger.

Og nu er de simpelthen bare gode venner. 

De tre mødes et par timer så godt som hver uge. De laver mad, spiller spil, skyder med luftgevær eller tegner og tager også gerne på tur.

Senest tog de med andre børn, unge og voksenvenner fra hele Assens Kommune på busudflugt til Givskud Zoo i det midtjyske, et af Børns Voksenvenner Assens tilbud til venskaberne. En god tur fra start til slut. Vejret var med dem, der var masser af dyr at se på. Snakken gik lystigt, allerede før Fyn var forladt, og nye venskaber opstod på tværs af de etablerede.

– Det var rigtig hyggeligt, og der blev ligefrem udvekslet venindehalskæder undervejs, fortæller Susanne smilende.

– Det var nu lidt kedeligt at køre fire gange rundt med bussen inde ved løverne, siger Kian let spøgende og minder om, at han tilsyneladende var den eneste, der på forhånd havde læst skiltet om, at hanløverne ikke var i det store anlæg, men var forvist til en anden indhegning af hensyn til de andre løver.

Men meget af tiden, især efter at frokosten var indtaget under tag og ved siden af næsehornene, var der mulighed for at se sig om på egen hånd eller finde sammen i mindre grupper.

Det var en træt og mere afdæmpet flok, der vendte retur ved 17-tiden. 

Bagefter kan de selvfølgelig nyde og kommentere hinandens mange billeder fra dagen på Børns Voksenvenner Assens interne facebookside.  

Der står flere børn og familier på venteliste til voksenvenner eller familievenskaber her i området, så har du eller I fået lyst til at være med, er I velkomne til at kontakte Børns Voksenvenner Assens på tlf. 30 64 38 74.

Man kommer naturligvis både til samtale og på kursus, inden organisationens matchere forsøger at formidle et venskab.

Man kan også få mere at vide på Børns Voksenvenners hjemmeside: www. voksenven.dk/assens eller måske besøge os ved Arena Assens, når lokalafdelingens 10-års jubilæum fejres lørdag 10. september.

”Jeg ved jo ikke med alle de andre, men jeg synes, det er hyggeligt”, siger Kian.

Del denne historie på: