Tablemanners fylder seks år og inviterer til åbent hus og lagersalg

Tommerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Plankeborde af fynsk, kongelig flådeeg er Tablemanners varemærke. I weekenden 9.-10. september inviterer virksomheden alle interesserede indenfor.

Nå du køber et plankebord hos den Tommerup-baserede virksomhed, Tablemanners, med adresse på Skovstrupvej, på det tidligere Tommerup Teglværk, så kan du få de nøjagtige koordinater med til, hvor træet engang voksede.

De blev plantet som flådeeg for op til 150 år siden og er alle fældet i højfynske skove.

  • Vi stiftede Tablemanners i august 2017, og siden da har vi arbejdet hårdt på kontinuerligt at skaffe det allerbedste træ til vores plankeborde, bænke, sofaborde, hylder og bordplader, som kunderne har taget rigtig flot imod, siger Bjarne S. Pedersen, der sammen med Oluf Lund ejer og driver firmaet, der kunne fejre seks års fødselsdag 26. august, i en pressemeddelelse.

Lang proces fra skov til møbel

  • En stor del af vores arbejde består i først at udvælge træerne i skovene, at få dem fældet og transporteret hertil, hvor vi saver dem op i vores store bloksav, der kan håndtere stammer på op til 1,1 meter i diameter. Dernæst skal de oppindede kævler ligge og tørre i op til fire år, hvorefter de kommer i vores tørrekammer i fire-seks måneder – først da er det klar til produktion af håndlavede møbler, forklarer Bjarne S. Pedersen.

Kirkebænke i Los Angeles

Det er ikke kun plankeborde, der produceres på skovstrupvej. De to kan også levere mere specielle møbler.

  • Vi har blandt andet snedkereret og installeret rækkevis af flotte enkle bænke med ryglæn til en kirke på et universitet i Los Angeles. Det var en kæmpe oplevelse af få lov til. Derudover har vi for eksempel også snedkereret interiøret til et stort privat bibliotek af vores planker, lige som vi laver alt fra vindueskarme til køkkenbordplader, fortæller Oluf Lund, der har mange års erfaring som møbelarkitekt.

Der er åbent hus og kaffe på kanden både lørdag og søndag klokken 10-16.

Del denne historie på: