Superbrugsen Knarreborg lægger op til sammenlægning med Ringe

Tommerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Årsagen skal ikke findes i økonomien, men i mulighederne siger formanden, der længe har ønsket samarbejder – også med nabobyen.

Samme dag som bestyrelsen for Tommerup St. Og Omegns Brugsforening måtte gå den tunge vej til personalet og informere om en meget sandsynlig forestående lukning af forretningen, kunne bestyrelsen i Superbrugsen Knarrborg melde sig klar til en sammenlægning med Superbrugsen i Ringe, som for seks år siden blev afvist af medlemmerne i Stationsbyen, og for nylig, da der kom nok en henvendelse fra stationsbyen, takkede nej.

Lignende planer har længe rumsteret i nabobyen Tommerup St., nu er også Superbrugsen Knarreborg klar til at fusionere med en stærkere forretning for at klare sig i konkurrencen om dagligvarekunderne.

Superbrugsen Ringe har allerede taget flere andre tidligere selvstændige brugsforeninger under sine vinger. Det drejer sig om Superbrugsen i Gislev, Brugsen i Ryslinge, Fraugde og Allested-Vejle samt en plukbutik i Søbysøgård Statsfængsel.

Nyt foreningsnavn

På generalforsamlingerne 22. og 24 april, skal medlemmerne i henholdsvis Tommerup og Ringe sig god for sammenlægningen, før den er en realitet.

Det nye navn bliver i øvrigt Brugsforening Fyn.

Formand Jens Skov Rasmussen afviser at ønsket om at fusionere med Ringe har noget at gøre med, at regnskabet i Tommerup har været i minus de seneste par år efter et rekordår i 2020.

– Vi er to ligeværdige parter dna-mæssigt med samme kultur og samme robusthed, når vi ser bort fra størrelsen, siger han og gør opmærksom på, at der med corona, krigen i Ukraine og inflation har været udfordringer generelt i dagligvarebranchen.

Ingen forskel for kunderne

Umiddelbart kommer kunderne ikke til at mærke forskel, hvis medlemmerne siger ja til sammenlægningen.

– Men vi satser på at kunne gøre mere for personalet, og at vi kan tiltrække flere elever med forløb på tværs af butikker, der motiverer den enkelte, og arbejdskraften bliver formentlig nemmere at finde, fordi vi trækker resurser fra hinandens butikker, siger Jens Skov Rasmussen.

Som en større forretning vil det blive nemmere at lave aftaler med lokale leverandører af frugt og grønt, så man i nogle tilfælde kan vælge det fremfor at skulle købe det ind hos Coop.

– Men får Knarreborg Brugs ikke mindre at skulle have sagt i den store forening?

– Vi har været sammen med bestyrelsen i Ringe et utal af gange, og vi ligner hinanden. Vi får også to bestyrelsesmedlemmer med i den nye bestyrelse i første omgang, påpeger Jens Skov Rasmussen og siger, at som tingene er skruet sammen, vil der formentlig også vil være bestyrelsesmedlemmer fra Tommerup fremover.

Jens Skov Rasmussen understreger endvidere, at der ikke bliver mindre lokalt engagement i form af for eksempel markedsdage og halloween-arrangementer og lignende – måske endda flere.

– Vi kan også levere input til Ringe, da vi har en delikatesse- og slagterafdeling ud over det sædvanlige og vil kunne levere til deres dagligbrugser, nævner han.

Da Folkebladet talte med Jens Skov Rasmussen fredag, havde han kun modtaget positive tilkendegivelser, efter at nyheden var sluppet ud, og lørdag stod han og formanden fra Ringe i butikken i Tommerup klar til at svare på spørgsmål.

Ingen navneændringer foreløbig

Jens Skov Rasmussen afviser som nævnt at røde tal på bundlinjen i 2021 og 2022 har haft indflydelse på fusionsønsket.

– Det er rettidig omhu. Begge foreninger har en stærk økonomi, skal vi fortsat have det, skal vi koncentrere os om butiksdriften, vi ejer også nogle ejendomme, som vi nok har brugt uforholdsmæssigt meget tid på, siger han.

Indtil videre hedder butikken i Tommerup Superbrugsen. Ifølge Jens Skov Rasmusen er navneændringen i Coops butikker sat lidt i bero, fordi det lige nu handler mere om at tjene penge end store udgifter på ny skiltning, og hvad der ellers følger med af et navneskift.

Del denne historie på: