Sommerferielukket efterskole indtages af 500 unge

Tommerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Koncerter, konkurrencer, kreativitet og meget mere, kan man altsammen opleve, når Tommerup Efterskole for anden gang 3.-8. juli danner rammen om Wonderful Days.

Når Tommerup Efterskoles omkring 120 elever har sagt farvel for i år, bliver skolen indtaget af mindst fire gange så mange unge fra nær og fjern, når festivalen Wonderful Days løber af stabelen i uge 27, 3.-8. juli.

Det er KFUM og K, der i en årrække med hjælp fra en masse frivillige har stået for festivalen rundt omkring i landet. De seneste to gange i Tommerup.

Der er lagt op til dage med koncerter, hvor blandt andet navne som Dopha og Zar Paulo kan nævnes, sportsaktiviteter, konkurrencer, hvor alle deltager, debattelt, caféhygge, konkurrencer og kreative aktiviteter med mere.

Er man med i flere dage, slår man sit telt op på festivalpladsen, men man kan også vælge bare at købe en dagsbillet.

Festivalen henvender sig til de 13-18 årige, med hovedvægt på midtergruppen, og den er alkoholfri, fortæller Heidi Seidelin, fra KFUM og K.

– Flest deltagere kommer fra lokalforeninger og efterskoler, som deler vores værdier, og hvor vi derfor har let ved at markedsføre os, men den er åben for alle, siger hun.

Også i 2021 blev festivalen holdt i Tommerup, dengang deltog omkring 500 unge, og der forventes mindst lige så mange i år. På grund af Corona var det da ikke muligt at invitere venner fra udlandet med, men i år forventes – om alt går vel – 80 deltagere fra otte foreskellige lande, Sydafrika, Cameroun, Myanmar, Palæstina, Ukraine, Armenien, Hongkong og Norge.

Man behøver ikke have tilknytning til en forening, efterskole, spejdergruppe eller lignende for at deltage, festivalen er åben for alle, og såvel dagsbilletter à 450 kroner som ugebiletter à 1800 kroner inklusive mad og telt, kan købes via KFUM og K’s hjemmeside, hvor man også vil kunne se et mere detaljeret program.

Del denne historie på: