Sognepræst i 30 år: Lørdag kan du sige farvel til Svend Faarvang

Tommerup

16. september 2021

I pinsen holdt Svend Faarvang sin sidste gudstjeneste som sognepræst i Tommerup og Broholm Sogne. Men han har et lille hængeparti med konfirmationer, som blev udsat på grund af pandemien, så lørdag 18. september vil han endnu engang trække i præstekjolen.

Søndag 19. september er der lejlighed til at takke af med præsten, der i tre årtier har tegnet de to sogne. Det sker ved en afskedsreception ved “Refugiet”, et udendørs anlæg ved Broholm Kirke, klokken 14, hvor alle er velkomne til at deltage.

Her vil menighedsrådene holde en takketale, og der bliver også tid til en lille snak med dagens hovedperson, til flere taler og sange og lidt godt at spise og drikke. I tilfælde af dårligt vejr flyttes arrangementet til sognehuset.

Mere tid til børnebørnene

Allerede til oktober hopper den nyslåede pensionist i præstekjolen igen. Da skal han nemlig til Valby og døbe lille Holger, det yngste af efterhånden syv børnebørn, som det tidligere præstepar satser på at få meget mere tid til. Udover sønnen i Valby har Svend og Birgit Faarvang to døtre, der bor i henholdsvis Odense og Næsby.

Selv har de valgt at slå sig ned i Munkebo, hvor de siden marts har boet med udsigt over Kertinge Nor og allerede fået en god kontakt til naboerne.

Svend Faarvang har ikke lagt konkrete planer for sin pensionisttilværelse ud over at se mere til familien.

– Der er endnu et par flyttekasser, der skal pakkes ud, ellers vil jeg gerne læse noget mere, end jeg plejer, og vi skal også lære vores nye lokalsamfund at kende. Jeg har altid interesseret mig for danske udvandrere i Nordamerika, der er mange spændende historier, som jeg også håber, jeg på et tidspunkt kan gøre noget ved.

Svend Faarvang fortæller, at han har været glad for sine 30 år i Tommerup, men nu også glæder sig til at tage hul på et nyt kapitel.

Ny præst på fuld tid

Karen Frendø Ebbesen, sognepræst på deltid med tilknytning til især Broholm Kirke siden 2019, overtog 1. juli Svend Faarvangs hverv som kirkebogsførende sognepræst og rykker ind i præstegården på Kirkebjerg i Tommerup i løbet af nogle måneder, når den har gennemgået en større renovering.

Hun skal dog ikke stå for betjeningen af de to store sogne alene. En ansættelsesprocedure er i fuld gang og i løbet af en månedstid vil der ifølge menighedsrådsformand Anette B. Vig, Tommerup Sogn, formentlig kunne sættes navn på den nye præst, der i øvrigt får en fuldtidsstilling med Broholm Sogn som sit primære arbejdsområde. 

For år tilbage havde Svend Faarvang rigeligt at se til som eneste præst i de to relativt store sogne med afløsning fra nabosognene i Brylle og Verninge

Del denne historie på: