Sne Cup er også pølsemix og godt kammeratskab

Tommerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Sne Cup er ikke bare masser af håndbold men også et boost til kammeratskabet, og selvfølgelig sover man på skolen, selv om der ikke er langt hjem

Tre dage mellem jul og nytår har Fyrtårn Tommerup og Vissenbjerg Idræts- og Kulturcenter summet af glade håndboldspillere. Traditionen tro inviterer Tommerup HK til Sne Cup.

Hvad er mon så det bedste ved sådan en cup?

– Pølsemix, svarer en af Tommerup HK’s spillere med et smil – for det handler ikke bare om håndbold, når spillere fra nær og fjern mødes tre dage i juleferien til spil og samvær i idrætshallerne i Tommerup og Vissenbjerg.

Det fik Folkebladet en klar fornemmelse af, da vi besøgte Fyrtårn Tommerup på stævnets første dag.

På banerne møder Tommerup HK Tommerup HK og Esbjerg møder Esbjerg. Og selv om man er holdkammerater til hverdag, kan man som U13-pigerne på Tommerup 1-holdet godt glæde sig over at have slået Tommerup 3 27-10.

Men det er ikke nødvendigvis det, der sker på banen, der er det vigtigste. Det forsikrer pigerne, der netop har slået holdkammeraterne. Og selv om man er modstandere på banen, er man selvfølgelig lige meget venner udenfor. For det, Sne Cup og de stævner, Tommerup HK’s hold deltager i andre steder, kan, et at styrke sammenholdet.

Og man skal selvfølgelig ikke gå glip af noget. Så selv om de bor tæt på, overnatter også Tommerup-spillerne sammen med alle de andre på Tallerupskolen. Det er en del af oplevelsen og hyggeligere end at skulle hjem, får vi at vide.

47. stævne

Det den 47. Sne Cup i rækken. De første hold indkvarterede sig på Tallerupskolen allerede klokken 7.30, og en time senere var også holdene fra Esbjerg ankommet. Når man dertil lægger tre kampe i dagens løb, så skulle grundlaget være der for en god nats søvn på luftmadrasser og liggeunderlag. Alligevel har arrangørerne valgt at gøre lidt ekstra for fællesskabet. Der lokkes således som noget nyt med både poolparty med action, musik og sjov i svømmehallen og konkurrencer i hallerne. En ekstra mulighed for at mødes på kryds og tværs.

47 hold

Over cuppens tre dage skal 47 hold fra 16 klubber nå at spille 142 kampe fordelt på fire haller. Selv om det lyder af meget, så er det kun halvt så mange hold, som da Sne Cup var størst, men den skal også lige have tid til at rejse sig efter to års corona-dvale.

Mens Sne Cup ikke bare er for sjov, men også en indtægtskilde for Tommerup HK, der er med til at gøre det muligt for klubben selv at arrangere ture til andre stævner, så er det ikke noget Fyrtårn Tommerup spinder guld på, fortæller direktør Troels Eriksen.

– Det giver mersalg i caféen, men vi kunne lige så godt holde juleferie. Halleje er der jo ikke mange penge i. Men det er jo heller ikke det, vi er her for, vi er her for at få folk ud at bevæge sig, understreger han, mens to U15- drengehold fra Tommerup HK tørner sammen i et hæsblæsende lokalopgør.

Del denne historie på: