RC Hobby Trucks har overtaget tidligere øl-depot i Ellehaven

Tommerup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Hvad gør en webbutik i Odense, når pladsen er for trang til at indrette et udstillingslokale? For RC Hobby Trucks blev løsningen at rykke ind i det tidligere Albani-depot i Ellehaven 15 ved Tommerup. 

– Vi har fået mange forespørgsler fra vores kunder, om de ikke kunne komme og se varerne, vi sælger. Og den opfordring har vi nu gjort alvor af, fortæller Peter Bülow-Olsen, der ejer virksomheden sammen med Danny Bo Engholm. For begge gælder, at RC Hobby Trucks er et fritidsprojekt. Til gengæld nyder de godt af, at Dannys far, Jens Engholm, er pensionist, og derfor kan besvare telefoniske henvendelser i dagtimerne. Jens står i øvrigt for salg og service i firmaet, som har eksisteret i 7½ år. 

RC, som står for radio control, Hobby Trucks handler med modellastbiler og – entreprenørmaskiner i størrelsesforholdene mellem 1:12 og 1:16. 

Både Danny og Peter har i årtier været bidt af en gal hobby truck, en interesse, de bl.a. udlever som medlem af RC Model Truck Fyn, der holder til i Højme. Her mødes klubbens 75 medlemmer til info-, arbejds-, køre- og skruedage. Netop det med at skrue er en stor aktivitet, for en hobby truck-entusiast køber modelset, som i første omgang bliver til en given lastbil eller entreprenørmaskine. 

Kommet så langt skal den males, men det er som regel kun begyndelsen. 

– Der er meget ekstraudstyr at få, og ved fx den her maskine kan rotorblinket ikke lyse, men så kan man købe et, der kan lyse, og sådan kan man blive ved. Ja, man bliver aldrig færdig, for der vil altid være en, som har fundet på noget tingel-tangel til sin maskine, som man så også vil have, siger Peter. 

RC Hobby Trucks er en import- og exportvirksomhed, der sælger til hele Europa. 

– Vores kunder er både slutbrugere og forhandlere i andre lande som, Sverige, Norge, Tyskland, Holland og Østrig, fortæller Peter. 

Ved åbningsdagen, lørdag 12. november, var det udelukkende mænd, som var mødt op i salgslokalet, og det er ikke tilfældigt, for det er ad en kant drenge og mænd, som interesserer sig for model trucks. 

– Min kone siger, det er mænd, der leger med dukker uden det creepy, siger Peter. 

Del denne historie på: