Medaljer til alle ved breddestævne

Tommerup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Taekwondo er meget mere end stævner i kamp og teknik. Lørdag 2. september deltog Tommerup Taekwondo i et landsdækkende breddestævne i Kolding.

Alle, uanset alder og bælte, kunne deltage. Og alle, som gennemførte deres disciplin, vandt en medalje.

Enten kunne man lave 1000 spark på pude eller man kunne gå 100 taegeuk/poomser (som er de serier der er til de forskellige bæltegrader) – alternativt, hvis man var meget hurtig, kunne man deltage i begge udfordringer.

Derudover var der to rigtige konkurrence: et i et-skridts kamp, der er et simuleret angreb, som man så forsvarer sig imod med avancerede teknikker samt en sparkekonkurrence med avancerede spark. Og her blev der uddelt guld, sølv og bronze til de tre bedste.

Medaljen var det synlige bevis på, at det lønner sig at arbejde for sagen, og at den her sport ikke kun handler om at sparke, men også om fællesskab, sammenhold, venskab og at støtte hinanden.

Tommerup Taekwondo Klub havde 15 deltagere med.

17-årige Astrid sikrede Tommerup den første medalje, idet hun kun brugte 1 time og 7 minutter på at sparke 1000 forskellige spark. Lillesøsteren Anna satte sig på klubbens anden. medalje med tiden 1 time og 25 minutter. Basma fik som den eneste to medaljer, idet hun udover 100 taegeuks, også deltog i konkurrencen om avancerede spark, og vandt guld.

Udover 16 medaljer sikrede Tommerup Taekwondo Klub sig også pokalen for 3. mest deltagende klub.