Lille efterskole har fået det største elevhold nogensinde

Tommerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

42 nye elever har taget hul på deres efterskoleår på Vestfyns Efterskole i Tommerup med en udflugt til Birkholm i Det Sydfynske Øhav.

Efter to uger på skolen på Tommerup Nørremark drog 42 drenge og piger, de nye elever på Vestfyns Efterskole til Birkholm i Det Sydfynske Øhav.

– Mine forældre købte en landbrugsejendom på øen i 1996. Siden har vi brugt Birkholm til sommergræsning for efterskolens dyr. I en uge havde vi undervisning fra morgen til aften, hvor jeg fortalte om øen og dens historie, nogle lærere fortalte om dens flora og faunea og andre gav introduktion til sejlads med efterskolens motorsejler, fortæller forstander Marie Klit.

For nogle af eleverne var det første gang, de boede i telt og lavede mad over Trangia. Sidst på det ugelange ophold skulle dyrene indfanges og med hjem fra øen.

Marie Klit fortæller, at årets elevhold er det største, skolen nogensinde har haft.

– På Vestfyns efterskole læreren eleverne at klare sig selv, og de lærer at bruge både hænder og hoved. Vi har i mange år haft svært ved at forklare vigtigheden af også at modtage praktisk lærdom, alligevel har vi altid kunnet fylde skolen op. Især i foråret havde vi stor søgning, og det samme er tilfældet med næste skoleår, fortæller Marie Klit, der også glæder sig over, at vigtigheden af søge praktiske uddannelser også italesættes i samfundet i dag.

Del denne historie på: