Lad det styrtregne – Tommerupperne er klar til det store skyl

Tommerup St. og Tommerup

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

I fremtiden forventes der endnu mere regn fra oven – regn som falder kraftigere og mere intenst. Derfor er der fuld skrue på indsatsen for at forebygge mod oversvømmelser af veje, haver og kældre. Det skriver Assens Forsyning i en pressemeddelelse.

I den forbindelse er Assens Forsyning ved at sikre, at kloakkerne i hele kommunen bedre kan håndtere de øgede og kraftigere regnmængder. I den forbindelse etableres også en række regnvandsbassiner, så regnvandet samles på mere hensigtsmæssige steder, og ikke skaber oversvømmelser.

Meget mere end et regnvandsbassin
Den 9. september bliver kommunens største regnvandsbassin, Tallerupsøerne, indviet. Og det er ikke bare et regnvandsbassin. Det har et samarbejde mellem Assens Kommune, Assens Forsyning og Tommeruppernes Lokalråd sørget for:

  • Vi har skabt et skønt naturområde, hvor der er plads til, at den enkelte og fællesskabet kan udfolde sig. Med støtte fra en række fonde og puljer samt en masse frivilliges engagement har vi skabt et naturskønt byrum med både fitness, legeplads, læskur, madpakkehus, forhindringsbane, vild natur og meget mere, fortæller formand for Tommeruppernes Lokalråd, Martin Winther-Gaasvig.

Området er en del af en større indsats i hele kommunen
Projektet er en del af realiseringen af Assens Kommunes Helhedsplan for Tommerupperne samt Regnvandsplan for Tommerup Stationsby. Tallerupsøerne er også en del af Assens Forsynings overordnede plan for adskillelse af regn- og spildevand, hvilket de arbejder med over hele kommunen frem mod 2030.

Officiel indvielse af Tallerupsøerne
Lørdag 9. september 2023 kl. 10-11.30 vil området blive indviet med borgmestertale og andre taler.  Alle interesserede er velkomne til at deltage i indvielsen, der finder sted foran Klimahytten ved Tallerupsøerne. /hef

Del denne historie på: