I Tommerup Senior Bike er der også plads til dem, der ikke længere kan cykle

Tommerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net 

Pauserne er vigtige, når seniorerne tager på cykeltur, for det er der, de får hele den sociale side af aktiviteten

Fra april til oktober står der cykling i kalenderen hos omkring 40 seniorer fra Tommerup og omegn, der er aktive i Tommerup Senior Bike. At det drypper lidt fra oven som tirsdags i sidste uge, eller om der blæser en strid vind, holder dem ikke tilbage, formand Hardy Henriksen husker dog et par gange, hvor turen er blevet aflyst på grund af styrtregn.

– Vi aflyser stort set aldrig på grund af vejret, men vi har engang været ned på fem deltagere, fortæller han.

Udgangspunktet er altid Tommerup Boldklubs klubhus, men turen kan gå hvorsomhelst hen på Fyn. Har en lyst til at planlægge en tur i Kerteminde-området, så er det det, man gør, og ved fælles hjælp får man cyklerne transporteret dertil.

Efter at par timer og henved 30 kilometer i sadlen med en pause undervejs – der skal jo også lige være tid til at snakke – går turen tilbage til udgangspunktet, hvor der igen er socialt samvær, før de op til 40 cyklister igen tagerr hver til sit.

– Har nogle haft fødselsdag siden sidst, så har de gerne en lille drink med til os, som vi nyder i pausen, fortæller Hardy Henriksen.

Motor er ikke et must

Som de fleste andre er også han gået over til elcyklen, men der er plads til alle i foreningen, og ved hjælp af radiokommunikation sørger man for at ingen sakker for langt bagud eller det modsatte.

– Vi prøver at holde farten på 13 kilometer i timen, så alle kan være med, siger Hardy Henriksen, og understreger, at der er plads til flere i foreningen såvel med som uden motor.

I øjeblikket tæller foreningen 52 medlemmer, hvoraf de omkring 40 er aktive cyklister, mens de øvrige har måttet erkende, at kræfterne ikke er til det mere.

Fond støtter Langelands-tur

Alligevel kan også de se frem til foreningens tur til Langeland i august.

Et par medlemmer påtager sig hvert år opgaven at søge fonde om støtte til aktiviteterne, og i år er Nordea Fonden den glade giver af 12.000 kroner som tilskud til Langelandsturen.

Den kommer til at foregå i bus med cykeltransport og indkvartering på Rudkøbing Skudehavn. Under opholdet er der planlagt såvel bus- som cykelture, så alle får noget ud af det. 

Egenbetalingen er på 2400 kroner, og skulle der være overskud, så kan medlemmerne være sikre på, at det som alle andre penge, de betaler for at være med, kommer dem selv til gode på et andet tidspunkt.

Således kan en bustur til Svelmø senere på foråret for eksempel arrangeres ganske gratis.

– Ved afslutningen sidste tirsdag i oktober er både mad og drikke gratis, og vi har også en julekomsammen med gløgg og æbleskiver uden betaling, nævner Hardy Henriksen.

Efterhånden begynder nogle at trippe for at komme af sted, de er jo ikke kommet for at snakke, men primært for at cykle, og så går det ellers afsted mod Knarreborg, Brylle, Frankfri, Fangel og Bellinge, hvor der er pause, før turen går hjem over Brændekilde – en rute på 26,5 kilometer, som Helge Westergaard har lagt med kort varsel, da den, der ellers havde opgaven, måtte melde afbud.

Fakta

Tommerup Senior Bike

Grundlagt af nu afdøde Kresten Madsen 2. maj 2001

52 medlemmer med og uden cykel

Medlemskab koster 175 kroner pr. år

Der cykles hver tirsdag formiddag april t.o.m. oktober

Turlængde: 25-30 kilometer

Del denne historie på: