Høj sol over Tommerup Nørremark

Tommerup

5. april 2022

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Starten til det første Nørremarksløbet ad stier og markveje omkring Tommerup Nørremark gik i 1985 på initiativ af daværende efterskoleforstander Poul Petersen, Vestfyns Efterskole.

I starten kom folk fra hele kommunen og løb med, men med årene blev løbet til den årlige elevsammenkomst for efterskolens gamle elever.

  • Nu kommer de med deres børn, fortæller den nuværende efterskoleforstander, Marie Klit.
  • Det er smadde I år havde vi jubilæumsmiddag for flere af de tidligere årgange.
  • Der går ikke en dag uden at jeg tænker på Vestfyns Efterskole, fortæller Esben, en af de gamle elever som nu er landmand og han bakkes op af flere af de andre elever.
  • Året på Vestfyns Efterskole har virkelig sat præg på mit liv. De ni år i folkeskolen har ikke gjort de store indtryk.

Esben og hans kammerat Martin kom ind som nr. 2 – godt ærgerlige over at de blev overhalet af forstander Marie Klit som fik førstepladsen i årets Nørremarksløb. Til gengæld kunne de glæde sig over en dag med høj solskin over Tommerup Nørremark.

Brændehugning, køer og høns

Under spisningen fortalte Marie Klit om dagligdagen på den lille efterskole, der har plads til 40 elever.

Vestfyns Efterskole lægger stor vægt på at give eleverne boglig lærdom, selvom de gennem ugen har mange praktiske timer med brændekløvning til madlavning og pasning af efterskolens husdyr fra køer til grise og høns. – Vi kan glæde os over, at det igen er blevet populært at dyrke sine egne grøntsager og have høns i haven. Tidligere havde vi mest børn fra landet. Nu får vi mange børn fra byerne, som gerne vil prøve livet af på landet. Det er nærmest overvældende, så stor søgning vi har for at få en plads til de kommende skoleår, siger Marie Klit.

Del denne historie på: