Fire sort bælte-grader – for Gitte er det næsten som en Askepot-historie

Tommerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Det har været en god weekend for Tommerup Taekwondo og ikke mindst næstformand Gitte, der er tilbage efter 10 års pause

I lørdags havde Tommerup Taekwondo Klub folk på måtten i både Skanderborg og Hadsten.

I Hadsten handlede det om graduering – bælteprøve, hvor Tommerup Taekwondo deltog med Lucas Daugaard, Lars Corydon og Gitte Gregersen, som alle modstod den 1. grad af i alt 10 sort bælte-rader, mens Mira Kaijanen bestod 3. grad også kaldet 3. Dan.

Det er ikke gradueringer, der kommer let.

Især for 57-årige Gitte Gregersen er der grund til at glæde sig. Hun startede med taekwondo tilbage i 1992, men har ikke haft travlt med gradueringerne, da hun også dyrkede teknik på højt plan og derudover brugte meget tid på at være idrætsleder i både klub og forbund. I marts 2009 fik hun imidlertid en skulderskade og var ude af træningssalen i 10 år. Hun vendte tilbage i 2019 og har siden maj 2022, altså i godt et år forberedt sig til sin sort bælte-graduering.

51-årige Mira danner par med klubbens formand og cheftræner, Jesper Nielsen, og hun havde valget mellem at lave mad til Jesper og sønnerne, når de kom hjem fra træning, eller at begynde at træne sammen med dem, lyder det i pressemeddelelsen fra klubben.

Hun valgte de sidste og bliver første kvinde i klubben med 3. Dan.

19-årige Lucas har dyrket taekwondo i 13 år, de seneste tre år i Tommerup, før han altså forleden nåede første sort bælte-graduering.

Samme dag deltog Mette Sif Mortensen i Danish Open i den tekniske disciplin.

– Det var det stærkeste Danish Open som har været set i Dansk Taekwondo Forbund i mange år, idet rigtig mange udenlandske udøvere fra Sverige, Norge, Tyskland, Storbritanien, Kroatien, Frankrig og Island deltog, lyder det i pressemeddelelsen.

Mette Sif, kaldet Sif, deltog i den individuelle disciplin i kategorien rød bælte-rød med tre sorte snipper, damer over 31 år og vandt en guldmedalje med en præstation, der var tæt på fejlfri. 

Del denne historie på: