Farmor og de andre faldne kvinder

Tommerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Som læsere af denne avis nok vil have bemærket, nøjes journalist Henning Frandsen ikke med at skrive historier, han rejser også rundt i det ganske land og fortæller historier.

Når han torsdag 6. oktober gæster Danske Seniorer Tommerup, Verninge og Brylle, er det med foredraget “Min farmor og de andre faldne kvinder”.

Med udgangspunkt i historien om sin egen farmor, der fik et uægte barn, som hun overlod til sine forældre i Vendsyssel, mens hun selv tog til Aarhus, hvor hun mødte sin kommende mand, som hun siden fik fem “ægte” børn med, fortæller Henning Frandsen historien om den enlige mor gennem en række kvindeskæbner fra 1700-tallet til midten af 1950’erne. Herunder om de mange kvinder, der før i tiden også fik hårde fængselsstraffe, nogle sågar dødsstraf, hvis de dræbte deres barn født uden for ægteskab, eller det blot døde.

Foredraget finder sted i Tommerup Forsamlingshus klokken 14. Alle interesserede er velkomne. Er man ikke medlem af foreningen, kan medlemskort til resten af året købes ved indgangen for 75 kroner, er man ikke medlem betales 30 kroner for foredraget. Kaffen koster en femmer, blot skal man huske selv at have kop og brød med.

Del denne historie på: