Fællesskab skal lægge frø og får rundvisning ved nye søer

Tommerup

11. august 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Tommerupperne kan nu, helt bogstaveligt, lægge de første frø på området ved de nye klimasøer øst for Tommerup Stationsby.

Søndag den 15. august bliver der afholdt det første event ved Tallerupsøerne, 

som er et 70.000 m2 stort område, etableret med ønske om at klimasikre byen, men som samtidig har mange rekreative muligheder.   

Biodiversitet

I forbindelse med byggeriet af klimasøerne er al muldjord skrabet væk. Det er for at give naturen en hjælpende hånd, så de planter der trives bedst i næringsfattig jord, får et forspring. Det skriver Tommeruppernes Lokalråd i et nyhedsbrev. 

For at styrke biodiversiteten vil der blive høstet hø nær Brændholdtbjerg ved Tommerup Stationsby. Høets frø skal herefter spredes ud på de bare områder ved søerne. Det håber vi mange har lyst til at prøve.

Tommeruppernes Lokalråd arbejder også på at få tilladelse til at lægge nogle græstørv ud. De indeholder nemlig svampe og mikrober, der er nødvendige for at de vilde planter kan trives.

Sten og gamle træstammer skal også placeres på området. Ikke for at det skal se flot ud, men for at give dyr, padder, kryb og kravl nye levesteder.

Så hvis du har gamle træstammer eller store sten, så vil lokalrådet gerne høre om det.

   

Store fondsmidler er på plads

For at få området beriget med bl.a. aktivitetsplads, beplantning, bænke, bålhytte og meget andet, er der brug for at lokale i fællesskaber vil hjælpe med at skabe et spændende område.

Det kan man også høre meget mere om på eventdagen den 15. august.

Assens Forsyning har bygget søerne og ejer området. Assens Kommune har hjulpet med at udvikle området og Tommeruppernes Lokalråd har søgt og fået fondsmidler og arbejder med at indrette området.

Der er bla. kommet betydelige fondsmidler fra Nordea Fonden, Assens Kommune, Friluftsrådet og Kompan/Chris McDonald. 

Tid og sted:

Det foregår ved Tallerupsøerne øst for Parkvej 21, 5690 Tommerup den 15. august klokken 13:00 – 15:30.

Eventet afholdes sammen med Assens Forsyning, Assens Kommune og Tommeruppernes Lokalråd.

På lokalrådets hjemmeside tommerupperne.dk kan man melde sig til og evt. vælge de arbejdsområder man er mest interesseret i. /hef

Del denne historie på: