Eterskoleelever måtte undvære mobiltelefonen i en uge

Tommerup

Vestfyns Efterskole har som så mange andre sagt farvel til et hold elever, og det gav forstander Marie Klit lejlighed til at se tilbage på året, der gik, i sin afskedstale til eleverne – et år med mange prøvelser.

Der tales for tiden meget om mobiltelefonernes tilstedeværelse i Folkeskolen. På Vestfyns Efterskole har eleverne måttet undvære den en hel uge, nævnte Marie Klit blandt andet.

– Vi har gennem skoleåret udsat jer for mange prøvelser både i hverdagen og uden for efterskolen: 60 kilometers cykeltur, en uge på en næsten øde ø. En tur til en lille landsby i Tanzania uden mobiltelefon og uden et dansk hotel, omgivet af sorte mennesker, som er utroligt søde, selv om de stort set intet har. Sove udenfor på den bare jord, når troperegnen styrter ned og man frygter at blive spist af alle de vilde dyr. Sejlads i skolens båd, hvor man aldrig tror, man skal overleve de store bølger – og en hel masse andre uforudsete ting, som skete gennem skoleåret.

– Alt det har forhåbentlig gjort jer stærkere, så I kan møde livets udfordringer uden at blive bange og frem for alt uden at give op, lød det blandt andet, før Marie Klit ønskede de 40 elever held og lykke i den store verden.

Del denne historie på: