Etårig blev fejret med boller, kage og skattejagt

Tommerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Hvis man ikke gider være alene hjemme om eftermiddagen, så er det rart at kunne gå i klubben. Det er Lærke og Sonja fra 4.b med efternavnene Uhre Henriksen og Egedal enige om.

De var med, da Tommeruppernes Juniorklub fredag fejrede et års fødselsdag med flag boller og kage som til enhver anden børnefødselsdag. 

Omkring 30 har sagt ja tak til tilbuddet om at komme i klubben tirsdag og torsdag eftermiddage, og det tal har været nogenlunde stabilt siden dag et.

Til fødselsdagsfesten var der fyldt godt op i Tommerup Boldklub klubhus, hvor juniorklubben holder til, når den ikke lige er ovre i hallen at spille bold. Det var fordi ikke bare forældrene, men også de kommende 4. klasser, dem der stadig går i SFO var inviteret med for at snuse lidt til, hvad det vil sige at gå i klub.

Og det var ikke bare til fødselsdagen, de var inviteret med. 

– Vi har indledt et samarbejde med skolerne om at de kommende fjerdeklasser skal komme på besøg, fortæller Jeanette Sandberg, der er medlem af klubbens bestyrelse.

Klubben henvender sig til både 4. og 5. klasse, men her det første år er der klart flest medlemmer fra 4. årgang, nogle fra 5. og også et par stykker fra 6. årgang har fået lov at være med.

Lærke og Sonja har været med siden starten, og det same gælder mange andre fra deres årgang, fortæller de.

I begyndelsen var det meningen at klubben bortset fra en pædagogstuderende leder hovedsalig skulle drives af ungeinstruktører fra 8-9. klasse, men det er der ændret lidt på hen ad vejen, fortæller Jeanette Sandberg.

– Hen ad vejen har det været nødvendigt at ansætte flere voksne, da der er brug for nogle til at tage sig af styring og trivsel, men ungeinstruktørerne er et vigtigt supplement, som børnene kan spejle sig i, siger hun, om den erfaring, man har gjort sig i Tommeruppernes Juniorklub.

Et år er ingen alder, og der er masser af tid til at vokse sig stor og stærk. Formand for juniorklubben Torben Hansen sagde da også selv om det store fremmøde af klubmedlemmer, 3. klasser og forældre “varmede i maven”, så håbede han, at endnu flere ville deltage i toårs-fødselsdagen.

Del denne historie på: