Endelig kunne nyt legeområde tages i brug

Tommerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Tommerup Skole og KFUM Spejderne kunne i torsdags indvie skolens nye legeplads og skolehave, et projekt begge parter står faddere til.

Der var borgmesterbesøg, kaffe og brunsviger på Tommerup Skole torsdag eftermiddag og forventningsfulde børn, der så frem til, at borgmestren greb saksen og klippede snoren, så de kunne få adgang til skolens nye legemekka.

KFUM Spejderne har søgt og fået 450.000 kroner fra Nordeafondens Her bor vi-pulje, og Tommerup Skole har sparet op og lagt samme beløb oveni. Resultatet en helt ny legeplads og skolehave, der ikke bare skal komme skoleeleverne til gode, men, som det er tanken, bliver samlingssted for børn og voksne – også når det som nu er efterårsferie, weekend og fritid i øvrigt.

Det er ikke første gang, spejdere og skole finder sammen om et projekt. Det har tidligere resulteret i klasseværelset i skoven ved Højfyns Fritidscenter, som skolen bruger flittigt, og den første forældreaften for 0. klasse, foregår altid ved Højfyns Fritidscenter, fortæller skoleleder Thomas Nielsen.

Da dele af skolen gennemgik en større renovering, der blandt andet omfattede nedrivning af den tidligere SFO-bygning, så blev børnene samtidig flyttet væk fra deres legeområde. Nu ligger det lige ved siden af den gamle skolebygning i det, der er blevet kaldt 0. klasses have og strækker sig videre ind i skolegården. Skolehaven, som en privat haveejer tidligere lagde jord til, er nu anlagt omkring Naturhuset, hvor der undervises i natur og teknik, der hvor den gamle SFO-barak lå. Tanken er, at den skal være et nyt lokalt samlingssted.

Rundt i området er der masser af siddepladser, så også voksne kan fristes til at slå sig ned og blive lidt.

Skolens arealer har altid været åbne for brug uden for skoletid, understreger Thomas Nielsen, der heller ikke oplever, at det har været misbrugt i nævneværdig grad.

– Der kan da godt ligge lidt glasskår efter en weekend, men det samler vi hurtigt op og prøver at komme det til livs ved at sætte flere skraldespande op, siger han.

Del denne historie på: