Efter tre tilløb blev Kirkebjergsøerne indviet

Tommerup

13. oktober 2021

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Et samarbejde mellem forsyning, kommune og borgere betyder, at Kirkebjergsøerne blev meget mere end et teknisk anlæg

Hvad mon der gemmer sig af liv i Rævedamsløbet? Havørred Fyn og Vandpleje Fyn, der lørdag deltog i indvielsen af Kirkebjergsøerne i Tommerup og var de første til at stikke fiskenettene i bækken, der efter mere en et halvt århundrede i betonrør igen er kommet op til overfladen. Mens hverken hundestejlere eller aborrer hørte til uventet fangst, så var en enlig guldfisk dagens overraskelse.

Alle gode gange fire

Tre gange har Tommeruppernes Lokalråd måttet udskyde en planlagt indvielse på grund af Corona-restriktioner, men i denne weekend lykkedes det, og solen brød frem gennem tågen næsten synkront med, at Poul Erik Kristiansen, formand for Assens Forsyning, borgmester Søren Steen Andersen og Martin Winther-Gaasvig, formand for lokalrådet med hver sin saks klippede det røde bånd.

Samarbejde

Sammen for at markere samarbejdet. Havde Assens Forsyning alene skullet stå for projektet, var det kun blevet til et teknisk anlæg til at håndtere fremtidige større regnvandsmængder, det er det, den må bruge sine penge på. Kommunen slog et slag for naturen, og lokalrådet bød ind med fondsansøgninger og arbejdskraft, og dermed har Tommerup på den gamle markedsplads fået et rekreativt område med blandt andet søer, vandløb, beplantning og bålhytte, hvor Brylle Bryghus i dagens anledning bød på fadøl til pølserne, der satte punktum for dagens arrangement.

Del denne historie på: