DAMPA: 70 år med god akustik

Tommerup

22. september 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Fra ”så tyst som på kattepoter” til ”Quiet Design Since 1951”.

Jubilæumsreception 23. september

I år er det 70 år siden DAMPA startede produktionen af verdens første akustiske loftsystem i metal. Trods mange år med produktion og innovation, har den Tommerupvirksomheden fastholdt det fokus de startede med i 1951: at skabe robuste, bæredygtige design- og akustikløsninger uden kompromis og altid tilpasset kundens behov. Det skriver DAMPA  i en pressemeddelelse.

DAMPAs udvikling har altid været præget af tradition, innovation og fornyelse.

  • I DAMPA værner vi om vores traditioner. Et nyligt eksempel på dette, er da vi i gammelt marketingmateriale fandt et katalog, hvor der står stort set det samme, som vi siger i dag omkring sammenhængen mellem god akustik, indeklima og trivsel, fortæller Michael Nykjær, adm. direktør hos DAMPA.

På de 70 år er der kommet mange akustikløsninger ud fra fabrikken i Tommerup, nogle i helt standardstørrelser og andre udviklet og designet præcis til de enkelte projekter.

  • Vi har udviklet vores akustikløsninger løbende og i samarbejde med flere prominente arkitekter og designere som Arne Jacobsen, Henning Larsen og BIG har vi bidraget til optimal funktionalitet og understøttet det arkitektoniske design, siger Michael Nykjær og fortsætter
  • Vi har flere prestigefyldte projekter bag os såsom; SAS Royal Hotel, CPH Lufthavn, Den Sorte Diamant, Panum Instituttet, Operahuset, Nationalbanken, Riget og mange flere, derfor føler vi også at DAMPAs 70 års lange historie, er en del af historien i mange ikoniske byggerier rundt om i landet.

Bæredygtig akustik

Stål og aluminium er tunge materialer at udvinde, derfor har den fynske metalloftsproducent også lagt større og større fokus på bæredygtighed gennem de sidste årtier.

  • Selvom metallet er tungt at udvinde, er det et fordelagtigt byggemateriale for vores planet, fortæller Michael Nykjær og uddyber
  • Med relativt få ressourcer kan metallet genanvendes igen og igen, uden at det mister dets mekaniske egenskaber. Med det sagt, så har vi et stort fokus på vores handlinger, hvor vi arbejder ud fra tankegangen ’Reduce, Reuse, Recycle,fortæller Michael Nykjær og fortsætter
  • Vi optimerer og udvikler hele tiden, så vi kan nedbringe materialeforbruget, vi genbruger det, der er muligt og resten bliver sendt til genanvendelse, så det en dag måske bliver til en ny akustikløsning fra DAMPA.

Som klimabevidst partner kan DAMPA også bidrage til certificerede byggerier, da alle deres produkter er dækket af en miljøvaredeklaration (EPD).

Jubilæumsreception: bag om DAMPA

Torsdag d. 23. september fra kl. 13.00 – 16.00 fejrer DAMPA deres 70års jubilæum ved at invitere kunder, samarbejdspartnere og leverandører til reception. Her vil der være mulighed for at møde teamet bag DAMPA anno 2021, høre mere om DAMPAs historie og opleve selve produktionen, samt få et unikt indblik i fremtiden og se de nye akustiske vægpaneler, der bliver lanceret i forbindelse med det 70-års jubilæum. /hef

Del denne historie på: