Åbent hus i Tommerup Skoles nye indskolings- og SFO-afdeling

Tommerup

22. september 2021

Tommerup Skole fester fredag 24. september klokken 14-17 og holder åbent hus i den nye indskolings- og sfo-afdeling. 

– Den gamle gymnastiksal – som har været sløjdlokale – er blevet til et dejligt, stort køkken-alrum for SFOen. Førstelærerens lejlighed er blevet til et moderne børnehaveklasselokale. Klasselokalerne 1 og 2 er blevet moderniseret – men mindepladen for førstelærer Godske hænger fortsat på sin plads. Den ikoniske skolebygning fra 1927 er i det hele taget blevet totalrenoveret inde og ude, og det er gjort med tydelig respekt for bygningens oprindelige, arkitektoniske udtryk. Det siger skolebestyrelesesmedlem Laura Greve Andersen. 

Taget i brug i 2020

Den nyrenoverede indskolings- og SFO-afdeling blev taget i brug i august ‘20, men på grund af Corona-restriktionerne har det ikke været muligt at vise de nye lokaler frem før nu. Nu skal det til gengæld fejres med masser af flag, sang og musik: Flagene kommer op i hele byen og eftermiddagen gøres ekstra festlig med musikalske indslag fra indskolingseleverne, som har øvet sig under ledelse af korleder Rikke Barsøe fra Assens Musikskole – og fra musikskolens lærere, som vil underholde med livemusik.

Midlertidig barak på 38 år

– De nye faciliteter har været ventet længe. Siden august 1982 har SFO’en haft til huse i det, der skulle være en midlertidig barak. Efter 38 år var barakken slidt helt ned, og nye lokaler har været et ønske i mange år. Begejstringen er derfor ekstra stor, nu da de nye lokaler endelig er taget i brug, fortæller Laura Greve Andersen.  

Indskolings- og SFO-renoveringen føjer sig til renoveringen af skolens hovedfløj, som forrige år fik en gennemgribende fornyelse inde såvel som ude, så Tommerup Skole nu fremstår som en ny helhed efter at have haft et behov herfor i en årrække. Et behov for PCB-renovering, som samtidig med er udført, skubbede sig ind foran.

– Vi er utroligt stolte af resultatet, siger Susanne Holm, formand for skolebestyrelsen på Tommerup Skole. Hun fortsætter: 

– Vi synes at vi er lykkedes rigtig godt med at bevare den smukke, klassiske skolebygning fra 1927, samtidig med, at vi indvendigt har opgraderet bygningen, så den danner en fantastisk ramme for en indskoling og SFO anno 2021.

Den nye indskolings- og SFO-afdeling vises frem ved åbent hus-arrangementer, hvor hele byen er velkommen. Det er også nuværende og tidligere elever samt deres forældre, alle interesserede fra lokalsamfundet i Tommerup samt tidligere og nuværende personale ved Tommerup Skole. 

I løbet af eftermiddagen vil der være rundvisning, samtidig kan man få en snak med personale og bestyrelse og nyde en forfriskning.

Program for åbent hus fredag d. 24. september:

Kl. 14.05 Flaget hejses i skolegården

Kl. 14.10 Velkomst ved Viceskoleleder, Thomas Nielsen

Kl. 14.20 Tale ved udvalgsformand, Mogens Mulle Johansen (F)

Kl. 14.30 – 15.30: Mulighed for rundvisning i indskolings-SFO-huset

Kl. 15.30:  0.- 1.kl og 2.-3.kl optræder med sange, som de har lært af korleder, Rikke Barsøe 

Kl. 14.30 –  15.30 og  kl. ca. 16.00 – 17.00 Live-musik på terrassen v. Musikskolens lærere

Del denne historie på: