445 taekwondo-udøvere kommer til stævne i Tommerup

Tommerup

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Det bliver et stævne med plads til både elite og bredde, når Tommerup Taekwondo lørdag 13. april åbner dørene i Fyrtårn Tommerup til Tommerup Cup.

Stævnet byder på såvel kamp- som teknik-disciplinen. Kamp-disciplinen er nok den mest kendte, fordi det er en OL-disciplin, hvilket teknik-disciplinen, der kan sammenlignes lidt med isdans, hvor der lægges vægt på korrekt udførelse, teknisk kunnen, kraft og udstråling, først forventes at blive fra 2028.

16. marts annoncerede Dansk Taekwondo Forbund, at Tommerup Cup bliver et af kvalifikationsstævnerne til VM i Teknik i 2024, som afholdes i Hong Kong, og det har haft indflydelse på tilmeldingen. 

Således deltager hele det danske teknik-landshold, ligesom også udenlandske udøvere har meldt sig til. I alt er 445 deltagere fra Tyskland, Danmark og Sverige tilmeldt. Den arrangerende klub stiller selv med seks kæmpere og 10 teknikere.

Også for børn

Som noget helt nyt er der en pulje for MON-børn, som er de seks-syvårige. Der har aldrig før været arrangeret kampstævne for den aldersgruppe, oplyser Gitte Gregersen, pr-ansvarlig i Tommerup Taekwondo Klub. De træner efter et specielt børnebælte-system, som er tilpasset mindre børn med udgangspunkt i indlæringsevne, bevægelse, motorik og leg. Her har Tommerup en enkel kæmper, Daniel Monsour, med.

Der er gratis entré til stævnet, som varer fra klokken 9 til cirka 17. Så vil man stifte bekendt skab med Taekwondo, er her en mulighed for at se, hvad såvel bredden som eliten har at byde på. Tommerup Taekwondo Klub er med sine 100 medlemmer den største på Fyn, og medlemmerne spreder sig aldersmæssigt fra de tre-femårige til de ældste i begyndelsen af 60’erne. 

Del denne historie på: