40 drenge og piger invaderede Birkholm og fik køerne med hjem til Tommerup

Tommerup

5. september 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Efter en cykeltur på 65 km fra Vestfyns Efterskole i Tommerup til Skovballe på Tåsinge, blev 40 efterskoleelever sejlet over til Birkholm. 

– Med base på Vestergård, som ejes af efterskoleforstander Marie klit og hendes familie blev de unge mennesker sat grundigt ind i øen og dens historie, fortæller fhv. efterskoleforstander Poul Petersen.

Marie fortalte om dengang hun og hendes mand Henrik boede på Birkholm i længere tid, og hvilke udfordringer der er med at bo på en ø.

Vestergård var tidligere ejet af Svend Åge Jørgensen, som var barnefødt på Birkholm.

Marie fortalte: ”da vi overtog Vestergård for 24 år siden, fandt vi mange spændende ting blandt andet telegrammer fra Svend Åges konfirmation og fra hans bryllup. En anden sjov ting var en stak gamle medlemskort til Birkholm Ungdomsforening- ja, tænk- En ungdomsforening på Birkholm….Ved en snak med de gamle birkholmere, som stadig var på øen i 1997, fik vi at vide, hvorfor man stiftede en ungdomsforening. De unge ville gerne til bal på andre øer, og det var ikke velset. Så stiftede man en ungdomsforening, og så var det legalt at besøge andre øers foreninger og feste sammen med dem. 

Olivia og Yrsa

Turen til det sydfynske øhav omfattede også sejladsinstruktion på efterskolens motorsejler ”Olivia” og indfangning af de røde køer, der havde været på sommerophold på øen. Køerne blev transporteret over til Tåsinge i skolens kvægfærge ”Yrsa”,  hvor de blev hentet af efterskolens traktor med vogn og kørt hjem til efterskolen på Tommerup Nørremark

Del denne historie på: