Varmeprisen stiger med 85 procent i Tommerup St.

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Det bliver dyrere også for mange fjernvarmeforbrugerne at holde varmen til vinter, men der er stor forskel på prisstigningerne

Plejer du at betale 1000 kroner om måneden for din fjernvarme, så kan du som forbruger i Tommerup St. imødese at skulle betale 1850 kroner for nøjagtig samme forbrug fra 1. november.

Det var ikke lige det, forbrugerne blev stillet i udsigt, da Tommerup. St. Varmeforsyning investerede i en ny varmepumpe, der drives med el. Men da var det heller ikke til at forudse, at elpriserne ville tage himmelflugten. Investeringen skete for at mindske gasforbruget og nedbringe varmeprisen.

Gasforbruget udgør nu kun 15 procent, til gengæld er elforbruget på 62 procent, og det er noget, der kan mærkes på udgifterne, når elpriserne stiger med den fart, de gør i dag.

Tommerup St. Varmeforsyning har varslet en stigning fra 1. november på 85 procent.

Fjernvarmeværket har netop i år indgået aftale om udvidelse af forsyningsområdet med i alt 292 nye forbrugere, som nu også må imødese en noget højere varmeregning, end de blev stillet i udsigt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formand Peter Axel Nielsen.

Også andre hæver prisen

Også andre mindre varmeværker må hæve priserne, men ikke i samme grad som i Tommerup St.

Det gælder eksempelvis nabobyen Tommerup.

Her forventer formand Jakob Kristiansen en prisstigning på 20-25 procent men først fra næste år. Tommerup By’s Fjernvarmes varmekilde er primært flis og prisstigningen skyldes udsigten til stigende flispriser.

I Glamsbjerg-Haarby, hvor flis også er den primære varmekilde, måtte man med kort varsel sætte prisen op 1. september med 19 procent, og formand Niels Jørn Lindeloff forventer endnu en stigning på omkring 10 procent, når vi når 2023 – alt i alt en stigning på godt 30 procent.

Assens Fjernvarme satte prisen ned i år, og har p.t. ingen varsler om prisstigninger. Det samme gælder tilsyneladende Fjernvarme Fyn, der forsyner blandt andet Vissenbjerg og Brylle.

Elkedel skal booste solvarmen

De to tommerupske fjernvarmeværker ejer i fællesskab et solvarmeanlæg, som leverer omkring en fjerdedel af varmen. Det vil de nu booste ved at investere i en fælles elkedel, som, når strømmen er billigst, skal bruges til at varme vandet i akkumuleringstanken, på de tider af året, hvor solen ikke kan levere tilstrækkeligt med varme til formålet.

Også Glamsbjerg-Haarby Fjernvarme investerer i nær fremtid i en el-kedel fortæller formand Niels Jørn Lindeloff.

Fjernvarmepriser 2022

Priser for et standardhus på 130 kvadratmeter med et forbrug på 18,1 Mwh.

Assens Fjernvarme

9.496 kroner. (P.t. ingen meldinger om prisstigninger)

Fjernvarme Fyn

10.739 kroner. (P.t. ingen meldinger om prisstigninger)

Tommerup Bys Fjernvarmeforsyning

12.500 kroner. (Forventet stigning i 2023 ca. 25 procent  =  15.625 kroner)

Glamsbjerg-Haarby Fjernvarme                 

 11.900 kroner. (Forventet stigning til 13.090 i 2023)

Tommerup St. Varmeforsyning er snart klar til 1. etape af udvidelsen af forsyningsområdet. I alt har 292 nye forbrugere meldt sig til. 

Del denne historie på: