Trods forsvarsproblemer to sejre til Tommerup Vandpolos damehold

Tommerup St.

17. april 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Fyrtårn Tommerup var lørdag 10. april ramme om damevandpolo i landets bedste række. 

Tommerup-damerne spillede to kampe, først mod Slagelse/KVIK og efterfølgende mod HSK, Hovedstadens Svømmeklub.

– I åbningskampen mod Slagelse/KVIK, mødte vi et hold, der spillede et meget aggressivt forsvarsspil, som vi blev udfordret af, og derfor havde vi svært ved at finde  rytme og flow i vores angrebsspil, fortæller klubbens cheftræner, Karl-Emil Greve.  

 Det var dog ikke ensbetydende med, at vores hold ikke fik et fint resultat, blot en konstatering af, at vi har meget at arbejde med endnu. 

Første periode var meget tæt og endte 1-1. I anden periode rykkede Tommerup fra modstanderen og kom op på 4-1. 

– Tredje og fjerde periode vandt vi begge med cifrene 2-1 og således vandt vi kampen med 8-3 og sikrede os endnu 3 point i indledende runder, fortæller Karl-Emil Greve. 

Svært med HSK

I dagens anden kamp lagde Tommerup fint ud, idet to af holdets yngste spillere Astrid Vestergaard og Clara Friis med to og en scoring bragte holdet foran 3-0 i første periode. 

– I anden periode lykkedes flere ting ikke rigtigt for os angrebsmæssigt, hvilket betød, at HSK halede ind på os og kun var bagud 4 -3 efter anden periode, fortæller Karl-Emil Greve. 

I tredje periode fik HSK-spillerne virkelig troen på, at de kunne være med, da de først fik udlignet til 4-4 og efterfølgende bragte sig foran 5-4. 

– Herefter bølger kampen frem og tilbage og vi får nogle spektakulære udvisninger. Men så træder endnu en af vores unge spillere Amalie L. Jensen i karakter og scorer to gange inden for 2 minutter. Det hjælper lidt på gejsten og vi får scoret yderligere to gange. 

Resultatet inden fjerde periode var 8 – 6 til Tommerup. 

– Men HSK er et hold, der fighter for sin chance, hvilket det viste gennem hele kampen. Vi scorede til 9 – 7, men ligesom i anden periode, slappede spillerne af i forsvaret, og pludselig havde HSK scoret to mål til stillingen 9-8. Herefter fik to af de rutinerede spillere Cecilie Olofsson og Kathrine K. Greve gang i vores mål igen ved at score henholdsvis et og to mål. Kampen endte 12-9. 

– Generelt for denne kamp må vi desværre erkende, at vi ikke var gode nok i forsvaret og var med til at gøre kampen for spændende, måske fordi mange bare tænkte, at det var en let kamp, der bare skulle overstås, vurderer Karl-Emil Greve.

– De kritiske ord til trods er det en tilfredsstillelse at få maksimumpoint og dermed udbygge føringen i de indledende runder. Med en runde tilbage og 12 point fra de to første runder er vi nu sikret en finaleplads om damernes Danske Mesterskab, siger Karl-Emil Greve.

Tommerups målscorere: Camilla Kruse 1 mål, Natacha Drest, Katerina Balatsouka 2 mål, Amalie L. Jensen, Cecilie Olofsson 3 mål, Astrid Vestergaard og Kathrine K. Greve med hver 4 mål.

Del denne historie på: