Tommerup Vandpolos damer lægger overbevisende ud i første runde om DM

Tommerup St.

31. marts 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Søndag den 28.marts var dagen, hvor Tommerups Vandpolos damer skulle spille deres første kampe siden oktober 2020, hvor de vandt det danske mesterskab. Alle havde set frem til at spille kamp igen, men der var naturligt nok også en smule nervøsitet over, om holdet var godt nok forberedt.

  • Der vil altid ligge et pres på det førende hold eller sidste års mestre, fordi alle ønsker at slå de forsvarende mestre, siger Tommerup Vandpolos cheftræner, Karl-Emil Greve.

Første kamp var mod Hovedstadens Svømmeklub (HSK), der havde en del nye spillere på holdet.

  • Vi skulle lige se dem an for at bedømme, hvor stærke de og holdet var. Vi kommer dog rigtig fint i gang og udbygger stille og roligt føringen i løbet af kampen. Tommerup spillede et rigtig flot forsvar, hvor det var meget svært for HSK-spillerne at komme til afslutninger, og når de endelig gjorde det, var det er meget sikker målmand, Franka Erak, der reddede deres skud. I angrebet var vores hold dygtige til at alle kom i spil, hvilket også kan ses af de mange målscorer vi har, ni af vores 11 markspillere scorer i denne kamp. Tommerups damer vinder kampen overbevisende med 15 – 3, fortæller Karl-Emil Greve.

Slagelse/KVIK blev slået efter sløv start 

Efter en times pause skulle Tommerup møde Slagelse/KVIK, der virkelig var opsat på at slå rivalerne fra Tommerup.

Tommerups damer var kommet lidt sent i gang med opvarmningen og virkede heller ikke hverken  mentalt eller fysisk klar fra kampstart. Slagelse/KVIK bragte sig foran 0-2, hvilket kom bag på os, idet vi havde flere gode angreb og 100% chancer, som deres målmand dog reddede flot. Vores damer kæmpede flot videre og bragte sig på 2-2, som første periode endte med. Vi fortsatte vores gode forsvarsspil fra første kamp, og selvom damerne kunne mærke, at de havde spillet en kamp tidligere, fortsatte de med flot fightervilje. Det var Slagelse/KVIKs første kamp, og spillerne var derfor helt friske. Kampen fortsatte rimeligt lige til slutningen af tredje periode, hvor Tommerup kom foran 6-4, og så fortsatte vi flot med at øge føringen i fjerde periode, så det resulterede i en overbevisende sejr på 9-5 til Tommerup.
– Alt i alt blev det en super god og overbevisende start på indledende runde om Danmarksmesterskabet 2021, og kampen giver også spillerne mod på at arbejde hårdt med træningen, så vi kan fortsætte med de gode resultater, siger Karl-Emil Greve.

Tommerups målscorere: Astrid Vestergaard med 1 mål, Amalie L. Jensen, Rebekka Jultved, Cecilie Olofsson, Natacha Drest og Camilla Kruse med 2 mål hver, Clara Friis, Katerina Balatsouka, med 3 mål hver og Kathrine K. Greve med 7 mål.

 

Del denne historie på: