Tommerup Vandpolo: Komfortabel føring efter indledende runder

Tommerup St.

27. april 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Over dobbelt så mange point som de to næste hold i vandpoloens bedste række for herre-seniorer, det er status for Tommerup Vandpolo efter det indledende gruppespil.

  • Vi har kun tabt 1 kamp i de indledende runder, hvilket vi aldrig har prøvet før. Det har ellers været os der har tabt kampene med et – to mål, men i dette forår har holdet virkelig arbejdet hårdt og målrettet for at rykke sig. Vi er utroligt stolte over, at vi har hævet vores niveau og har fået 24 point i vores ni kampe. KVIK Kastrup og FREM Odense ligger på anden og tredje pladsen med hver 10 point, mens Slagelse ligger i bunden med 9 point, fortæller klubbens cheftræner, Karl-Emil Greve

Intet er dog afgjort endnu for nu skal der spilles to semifinaler og vinderen af disse to kampe skal møde hinanden i to finaler. Tommerup skal i sine to semifinaler møde Slagelse. Den første kamp spilles i Universitets Svømmehal i Odense lørdag den 1. maj, mens den anden spilles i Kastrup den 9. maj. Herefter vil det vise sig om Tommerup skal spille finalespillet om det danske mesterskab for herrer, noget klubben aldrig har gjort før.

Tæt kamp mod FREM Odense

Lørdag den 24. april blev de to sidste kampe afviklet på hjemmebanen i Fyrtårn Tommerup.

  • Første kamp skulle stå mod FREM Odense, som vi havde slået 20-11 lørdag den 10. april. Holdet var meget opsat på at vi igen skulle vinde lokalopgøret. Men vi blev presset i første periode, vores forsvar var ikke så skarpt som det plejer at være, og i angrebet havde vi masser af afslutninger, men kvaliteten i afslutningerne levede dog ikke op til den sædvanlige standard. Det betød at FREM Odense stille og roligt udbyggede sin føring i første periode til 5-2, fortæller Karl-Emil Greve.
  • Heldigvis var Tommerups kampgejst ikke ødelagt, vi kæmpede os roligt tilbage i kampen og vandt anden periode med 3-2 til stillingen 5-7 til FREM Odense i midten af kampen. Tredje periode tog vi virkelig fat og vi vandt med 3-0 og stillingen inden sidste periode var således 8-7 til Tommerup, vi kunne have ført med et mål mere hvis dommerne ikke havde underkendt et klokkeklart mål.

Sidste periode blev uafgjort 2-2 og således vandt vi kampen med 10 – 9.

Mestrene slået

Dagens og rundernes sidste kamp skulle Tommerup spille mod KVIK Kastrup, der er regerende mestre fra 2020, og som har et fysisk stærkt hold. Herretræner Nicolaj Villadsen havde i sit taktiske oplæg til holdet lagt vægt på, at han i dagens to kampe ville give tid til de spillere, der normalt ikke får så meget tid i vandet. Det blev også efterlevet i begge kampe, idet nogle af stamspillerne sad over.

Tommerup kom rigtig godt fra start og vandt første periode med 5-2. Anden periode endte 3-3, mens Tommerup vand tredje periode 3-2, således at stillingen var 11-7 inden sidste periode.

  • I fjerde periode blev der skiftet flere mindre rutinerede spillere ind, og det gjorde det lidt nemmere for modstanderne, som da også halede ind på os og vandt perioden 2-5, men vi vandt kampen 13-12, fortæller Karl-Emil Greve.
  • sejre og 1 nederlag

Status efter 9 indledende kampe er 8 vundet, en tabt, en sikker førsteplads med 24 point og en målscore på 100 – 76.

  • Det er rigtig flot og viser virkelig at holdet og træner Nicolaj Villadsen har lagt et stort og målrettet arbejde igennem en længere periode, siger Karl-Emil Greve.

Målscorerne i de to kampe var: Johannes Andersen 1 mål, Niclas Jensen, Nicolaj Villadsen, Valdemar Paustian hver 2 mål, Nicolai Stampe og Christian V. Andersen 3 mål hver, Sebastian Pedersen 4 mål og Andreas Thiel 6 mål.

Del denne historie på: