To gange sølv til Tommerup Vandpolo

Tommerup St.

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Tommerup Vandpolos herre- og dameseniorer, der begge var forsvarende mestre fra 2021, havde ryggen mod muren i den anden finalekamp spillet søndag 22. maj, idet de havde tabt de første finalekampe.

For at få chancen for at blive mestre var det nødvendigt med en sejr.

Dameholdet lagde stærkt ud og var efter 2. periode foran 4-1, men kunne ikke holde kadencen, så finalemodstanderen Slagelse/Kvik endte med at vinde kampen med 6-4, og dermed måtte Tommerup tage sig til takke med sølvmedaljer.

Herreholdets kamp mod Kvik blev en tæt affære. Før 4. periode førte Tommerup med 8-7. Midtvejs var stillingen 9-9, inden Tommerup 2 minutter og 34 sekunder før slutfløjtet bragte sig foran 10-9, for dog at se Kvik udligne 10 sekunder før tid. Tommerup sendte alle mand fremad og to sekunder før tid bankede Jonas S. Jensen bolden i mål.

Mesterskabet skulle nu afgøres med straffekast, fem til hver, hvor Kvik trak det længste strå, og således fik også herreholdet sølv med hjem fra Bellahøj Svømmestadion.