Røde Kors’ grønne aktivitetshus er så småt igang – har du en ide til et navn?

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

14. september byder Røde Kors Tommerup til reception i sit nye aktivitetshus. Men huset skal også have et navn, der trækkes lod blandt indkomne forslag.

Til den første brætspilscafé kom seks spillelystne borgere. Nørklerne mødes den første mandag hver måned, og onsdag i denne uge var der for første gang strikkecafé klokken 14-16. Den vil fremover være åben på ugentlig basis, og ideen er, at man bare kommer ind fra gaden med sit håndarbejde, strikker, hækler eller broderer i et par timer og samtidig får en god snak og en kop kaffe med andre.

Røde Kors i Tommerup, der de seneste par år har haft god fremgang i butikken og gerne vil give noget af overskuddet tilbage til lokalsamfundet har som tidligere fortalt her i Folkebladet lejet den tidligere Café Gårdhaven, og selv om ikke alt kommer lige hurtigt fra start, så er der altså så småt ved at komme liv bag de grønne mure.

Det er således også planen at tilbyde de herboende ukrainske flygtninge et sted at mødes. I samarbejde med Røde Kors i Vissenbjerg er der planer om en ukrainsk aften med musik, og senere, når der kommer en aktivitetsleder, vil der blive flere arrangementer for den gruppe.

– Vi håber, de lokale ukrainere har lyst til at være med, siger Helle Dalsgaard, der er formand for Røde Kors i Tommerup.

Reception ognavnekonkurrence

Onsdag 14. september holdes der reception i huset på Tallerupvej 22 klokken 14-16. Røde Kors byder på et glas vin, en kop kaffe og et stykke kage, og såvel borgmester Søren Steen Andersen som generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl har sagt ja til at være med til at klippe båndet ved døren.

Men huset skal også have et navn. Selv om det hedder brætspilscafé og strikkecafé, når der sker noget, så skal navnet helst ikke være noget med café.

– Det skal ikke være sådan, at folk tror, de bare kan gå ind og få en kop kaffe der, forklarer Helle Dalsgaard.

Navneidéer kan indleveres i butikken frem til receptionen eller på selve dagen, der vil så blive trukket blandt de indkomne forslag, og vinderen kan se frem til et par flasker vin.

Del denne historie på: