Nyt fællesskab ved Tallerupsøerne

Tommerup St.

19. august 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Den allerførste arbejdsdag ved de nye Tallerupsøer i Tommerup Stationsby lover godt for den fremtidige udvikling af arealet. Sådan skriver Tommeruppernes Lokalråd på sin hjemmeside oven på søndagens event.

Omkring 50 tommeruppere mødte op og fik en rundvisning på området. Her var det både kommunens biologer og forsyningens ingeniør der fortalte.

Lokalrådet kunne supplere med at fortælle om planerne for bl.a. stier, bænke, legeredskaber og beplantning.

  • Heldigvis har lokalrådet fået fondsmidlerpå 1,5 million kroner til de mange ønsker for området. Det kræver dog også, at lokale frivillige lægger arbejdskraft i projektet for, at det bliver gennemført, skriver lokalrådet.

Biologiforsøg

Biologerne Kim Walsted Knudsen og Gunilla Ørbech fortalte om at høet var høstet ved et beskyttet naturområde ved Vædegårdsvej i Tommerup Stationsby, hvor der er mange fine plantearter, som forhåbentlig nu kan sprede sig til Tallerupsøerne.

Og så gik de frivillige ellers i gang med at fordele høet fra de fem stakke.

Som belønning for arbejdet, var der sodavand og romkugler fra den berømte Nr. Aaby-bager.

Arbejdsfællesskab

Herefter var der flere der skrev sig op til at være med i de kommende arbejdsfællesskaber, der skal installere bænke, redskaber og plante træer.

Lokalrådets styregruppe, der organiserer det frivillige arbejde, pønser på at lave flere arbejdsdage. Den næste er foreløbigt planlagt til søndag den 12. september.

Del denne historie på: