Nu er Røde Kors i Tommerup også klar med en demenscafé

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Jytte Smed, Tommerup St. (t.v.), Birgit Brud, Vissenbjerg, og Iris Hansen fra Brylle er tre af de fire frivillige, der ser frem til at byde velkommen i demenscaféen.

Det er nu lykkedes at samle fire frivillige, der er klar til at byde velkommen til formiddagscafé i Det Grønne Røde Kors Hus på Tallerupvej i Tommerup St. hver anden torsdag klokken 10-12.

Første gang bliver torsdag 2. marts og herefter alle torsdage i ulige uger.

Demenscaféen er et tilbud til borgere, der har demens eller har demens tæt inde på livet som ægtefælle, anden pårørende eller som ven.

– Formålet med caféen er blandt andet, at gæsterne oplever socialt samvær og hygge med andre og deltager i aktiviteter, der adspreder og giver glæde. Der vil også være mulighed for at dele erfaringer og opbygge nye netværk, siger Birgit Brud, der er initiativtager til caféen og blandt andet har erfaring fra den nu nedlagte og større café i Flemløse.

– Vi er nu fire frivillige, der er klar til at byde velkommen. Vi har alle enten en faglig baggrund og/eller personlig erfaring med demens, og vi vil gøre vores bedste for, at alle føler sig trygge og godt tilpas i vores café, fortsætter hun.

Tanken er, at caféen hver gang starter med kaffe, te og brød og måske en sang, hvorefter der er aktiviteter ud fra gæsternes interesser og formåen.

– De første par gange bruger vi nok tiden på at lære hinanden at kende og finde ud af, hvordan vi fordeler os i huset, så der bliver mulighed for både diverse aktiviteter og en gruppe, hvor pårørende hører nyt og deler erfaringer med hinanden.

Første gang er Røde Kors vært ved kaffe og brød, herefter vil det koste 20 kroner per person per gang.

Del denne historie på: