Nu er Louise ikke længere “bare” frisørmester – hun er også designer

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Louise Lægsgaard Langeberg, har to frisørsaloner og kan nu også skrive designer på visitkortet. Læs med her om hvodan hun kom fra idefasen til et succesfuldt produkt.

Måske har du selv prøvet at have en eller anden idet til et produkt inde i hovedet, som du godt kunne tænke dig at gøre til virkelighed. Men hvordan er det lige, man griber det an. Louise Lægsgaard Langeberg, indehaver af frisørsalonerne Team Restyle i Tommerup St. og  Hårtrylleriet i Vintapperstræde i Odense sprang ud i det med begge ben, da ideerne begyndte at boble i hendes hoved.

En diskusprolaps i vinter blev begyndelsen til en ny forretning. Eller – det gav hende tiden til at få gode ideer. For det hele begyndte lidt før, da hun og personalet fra Team Restyle, var på kursus i curly girl-metoden, en særlig måde at behandle krøllet hår på.

Der blev de præsenteret for nogle kamme, der kan bruges til af løfte håret med.

– Vi spurgte kursusholderen, der er en guru på området, om vi kunne købe dem hos hende, men det var ikke muligt.

– Jeg tænkte, man kan sikket godt google sig frem til nogle produkter, men man kan også lave dem selv, siger Louise Lægsgaard Langeberg, der kalder sig selv “sådan en, der får mange ideer”. Og så gik hun i gang.

I takt med tiden

– Når man får en idé, kommer der flere. Jeg ville lave et produkt, der fulgte med tiden og var bedre for miljøet, end dem, der allerede fandtes på markedet, siger hun.

 – Løsningen blev bioplast på basis af hvedestrå og en kam af rustfrit stål.

Man kunne godt lave sådan en her, siger hun og lægger en kam på bordet med sort plastikhåndtag og tænder af et ikke rustfrit materiale. Men hun ville have et produkt, der var lækkert at holde ved og havde sit eget udtryk.

Lokalt samarbejde

Hun havde nogle ideer, men fik to lokale kvinder til at hjælpe sig med at føre dem ud i livet. Karina Handberg, der er mediegrafiker og fotograf har hjulpet med designet af firmanavnet BelVu og den æske kammene ligger i. Ilja Johansen kan tegne og har arbejdet ud fra Louises ideer med udgangspunkt i påfugle. Det er også hende, der har lavet ansigtet på kammen.

Men hvordan er det så lige man finder vej fra den gode ide til færdigt produkt?

Google som vejviser

– Ja, det begyndte med, at jeg googlede efter billeder og fandt ud af, at der er en trading-side, og jeg skrev med 15 forskellige og fandt en rigtig sød leverandør (i Kina red.) som producerer rigtig meget af det, vi får herhjemme til frisørsaloner. Og jeg har tilmed fået mig en rigtig god ven der på den anden side af kloden i Natalie, som er så utroligt hjælpsom. Jeg har aldrig vidst så meget om kinesere, og hvordan de lever, som nu, og hun kalder mig “my best danish friend, fortæller Louise Lægsgaard, der også overvejer at invitere Natalie til Danmark engang.

Kammene var otte måneder undervejs fra producenten, og mens hun ventede, boblede ideerne videre i Louises hoved. 

Nye ideer popper op

– Jeg fik ideen til noget at sætte i håret, en hårklemme eller noget som det her, siger hun og tager en velourbeklædt æske med hårelastikker frem. I mange farver og udformninger, men alle med den samme lille, gyldne charm i midtpå.

– Den slags har set ens ud i rigtig mange år. Jeg ville skabe noget, der var unikt og anderledes. De er lidt dyrere end dem, man har kunnet få i mange år, men det er også et kvalitetsprodukt, fremhæver hun.

Det kom også til at tage tid. Firmalogoet, viften på toppen af påfuglens hoved, skulle gå igen. Det blev til en vifte spejlet i en vandret akse, så det danner en blomst og med et B for BelVu i midten. 

Det giver elastikkerne et lidt eksklusivt udtryk og gør, at de også kan gå som armbånd.

Produkterne er godt på vej ud i landet. Frisørland, en grossist, der sælger til frisører i hele Danmark har taget produkterne til sig, og også tøjkæden DKCompany er faldet for elastikkerne. Andet salg foregår direkte mellem Louise og for eksempel forskellige frisører, som igen ligesom hun selv sælger direkte til kunderne.

Og det stopper ikke her. Først blev der produceret seks farver, så 12 og så 18 farver, dertil nye elastikmodeller, og nu skal hun til at tænke i andre farver til andre årstider. Det gælder om hele tiden at være på forkant, for elastikkerne er 50 dage undervejs.

Heldigvis sidder Louise Lægsgaard Langeberg ikke hjemme med diskusprolaps længere. Det betyder til gengæld, at det er aftener og nætter, hun må bruge på sin nebengeschæft og nogle gange har hun, fortæller hun, næsten snakket mere med Karina Handberg end med sin familie.

– Ideerne bliver ved. En kunde sagde for eksempel, jeg mangler et pandebånd, men jeg er nødt til at stoppe mig, siger hun.

Lageret tømt

– Men det er da for fedt, at man har fået sit eget produkt ud i Danmark, siger hun. Og det har hun fået, ifølge en dugfrisk blev de sidste varer på lageret kørt til Langeland mandag.

Louise Langeberg lægger ikke skjul på, at det kræver en vis startkapital at sætte sådan et projekt i søen. Producenten skal jo have sin betaling, før varen er solgt. Hun har dog, fortæller hun, klaret sig med, hvad hun havde på egen konto, og et ganske lille arveforskud.

Del denne historie på: