Natteravne i Tommerup: Kenneth fik nok, da der blev brændt sko af

Tommerup St.

3. februar 2022

Af Lise Wolf – lw@folebladet.net

Kenneth Sørensen og Lars Drejergaard har taget initiativ til, at Tommerupperne får natteravne. Et par håndfulde har meldt sig klar til at tage en tur ud at møde de unge i natten – men der er plads til flere.

Kenneth Sørensen bor tæt ved Tommerup Skole og har lagt ører og øjne til mange sammenkomster blandt unge på skolens arealer.

– Der  er flasker og glasskår, men det værste var dengang, de havde brændt sko af, siger Kenneth Sørensen og fortæller om en hændelse sidste efterår, da nogle var brudt ind på skolen og havde taget en bunke sko, som nogle elever havde stående og efterfølgende brændt dem af.

– Da tænkte jeg, at nu måtte vi gøre noget, siger Kenneth Sørensen, der selv er papfar til to børn på 11 og 13 år.

Han kontaktede Lars Drejergaard, der også bor i nærheden af skolen og de blev enige om, at de ville prøve at organisere en gruppe af Natteravne i Tommerupperne, for det er ikke kun ved Tommerup Skole, at der er udfordringer.

– Det er også ved spejderhytten og ved stationen, nævner Lars Drejergaard, der også er formand for Tommerup Boldklub.

– Der skal være nogen til at holde øje med dem, for der er ikke andre, der gør det, siger Kenneth Sørensen.

25. januar var der indkaldt til informationsmøde, hvor Natteravne fra Odense og SSP-medarbejdere fra Assens Kommune fortalte om deres erfaringer.

Corona og andre gøremål betød, at ikke alle 18, der havde forhåndstilmeldt sig mødet, dukkede op, men nogle havde givet tilsagn om at være med alligevel, så Lars Drejergaard er fortrøstningsfuld.

Et kondom og et bolsje

Kondomer og bolsjer, det er alt Natteravnene har i lommerne, når de går ud for at møde de unge, hvor de samles især i forårs- og sommermånederne. Der vil ikke være nogen notesblok til at notere navne eller andet på.

– De unge skal trygt kunne komme til os og kunne stole på, at intet går videre, understreger Lars Drejergaard.

– Vi er ikke politibetjente – tværtimod – men selvfølgelig skal vi tilkalde politiet, ligesom alle andre skal, hvis der opstår en situation, og ringe efter en ambulance, hvis det er nødvendigt, uddyber han.

Når det er sagt, så kan det godt være, at Natteravnene kommer til at minde de unge om, at der ligger folk rundt omkring, der prøver at sove, hvis støjniveauet bliver for højt, men det er ikke hensigten at gå rundt med løftede pegefingre. Det er også en selvfølge, at de vil fortælle SSP om, hvad de oplever, men det bliver uden at sætte navn på.

Find dem på Facebook

Er man interesseret i at blive en del af Natteravnene i Tommerup, kan man følge med i Facebook gruppen af samme navn. Man er også velkommen til at kontakte Lars Drejergaard på telefon 61 30 79 06.

Natteravne i alle aldre er velkomne, og der kræves ikke andre forudsætninger, end at man har taget en tur med en mere erfaren Natteravn. 

– Vi håber at blive en underafdeling af Natteravnene i Odense, så vi ikke også skal til at have en bestyrelse og en kasserer, nævner Lars Drejergaard.

Fakta om Natteravnene

Man går tre sammen pr tur.

Turene vil især ligge i weekender i forårs og sommermånederne

Eneste krav for at blive Natteravn er, at man har gået en tur med en anden natteravn først.

Man bestemmer selv, hvornår og hvor ofte man vil gå.

Kontakt: Natteravnene i Tommerup på Facebook eller Lars Drejergaard på tlf 61 30 79 06.

Se eventuelt mere på natteravnene.dk

Del denne historie på: