Kunder fik Christina til at åbne sin stenbutik

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Christina Skovgaard Flarup vil ikke bare sælge sten, men også skabe et lokalt samlingssted. Det er kun tre uger siden, hun åbnede sin butik “Your Spirit”, og der er allerede sket flere nye tiltag

Christina Skovgaard Flarup var nået til et sted i sit arbejdsliv, hvor hun gerne ville noget andet og mere end det, hun har gjort de seneste snart 25 år – som udkørende social- og sundhedsassistent om natten. 

At det blev sten, der skulle være omdrejningspunktet var ikke helt tilfældigt.

Hendes fascination af sten begyndte allerede, da hun var barn, og hendes meget rejsende morfar og mormor kom hjem med alle mulige spændende ting fra fjerne egne.

– Jeg faldt især for sten og krystaller. Mormor havde sådan nogle fine perlekæder, fortæller hun med tryk på fine.

Senere begyndte hun selv at samle på sten, og efterhånden fyldte de så meget i hjemmet, at hendes mand opfordrede hende til at skille sig af med nogle af dem.

Herfra tog det fart.

Der blev ryddet op i hjemmet, og Christina Skovgaard Flarup fik en stand på et kræmmermarked.

Hun fik udsolgt og efterfølgende blev hun opfordret til at komme igen næste gang gang men kun med sten.

– Folk spurgte, har du ikke en butik, fortæller hun – og sådan blev det.

På Børnehjælpsdagen, søndag 1. oktober slog hun dørene op for sin butik “Your Spirit” på Tallerupvej, lige over for optikeren, og siden er det gået slag i slag. Nye varer og tilbud kommer til, efterhånden som kunderne efterspørger dem.

– Det handler om at være åben

Mens hun fortæller, sidder Christina Skovgaard Flarup og trækker perler på snore. Det er til kunder, der gerne selv vil lave smykker. De kan købe tingene med hjem, eller måske er der en dag en smykkeworkshop, Christina arrangerer det, kunderne efterspørger, og skaffer hurtigt de varer, de ikke lige kan se i butikken.

– Det handler om at være åben for, hvad de mennesker, der kommer her efterspørger. Det mister man jo ikke noget ved, siger hun.

På den måde er My Spirit også blevet mere end bare en butik. I et hjørne af butikslokalet står et par stole og et bord. Her kommer piger fra 7.-8. klasse ind efter skoletid og kigger i englekortene, hvor de kan få svar på noget af det, de tumler med. På lageret står der stole og borde til at fylde butikslokalet, når der for eksempel er foredrag eller workshop. Det er også tiltag, der er kommet efter efterspørgsel fra kunderne. Et foredrag er allerede planlagt, og i nær fremtid kommer der også en workshop, hvor man kan lave sine egne cremer med urter.

– Jeg har set så mange opslag om strikkeklubber, gåklubber og så videre. Vi vil jo gerne fællesskabet herude på landet, siger Christina Skovgaard Flarup, der mener, det var blevet en helt anden butik, hvis hun havde åbnet den i Odense.

Glad for at hjælpe dem, der tror på det

Men tror hun mon også selv på stenenes healende/helbredende kraft, som fremgår af små sedler ved hver type sten i butikken?

– Jeg synes, meget af det er smukt og skønt, og det meste kommer fra moder jord. Jeg er glad for at hjælpe dem, der tror på det, siger hun og tager “sine egne” to sten ned fra hylden bag sig. 

– Jeg går ikke med dem på mig, der er jeg sådan lidt mere laissez faire, siger hun.

– Jeg får besøg af mange forældre, der kommer med deres børn, især små drenge. Nogle fordi de er fascineret af stenene, andre gange er det forældrene, der søger hjælp, fordi børnene har det skidt for eksempel i skolen, fortæller hun.

Så siger hun til dem, at de skal tage stenen i hånden, når noget er svært og sige til sig selv, af de er ok.

– Og jeg får sådan nogle søde beskeder fra glade forældre, der føler sig hjulpet, det er det hele værd, siger hun.

Christina Skovgaaard Flarup har stadig sit natjob som udekørende social- og sundhedsassistent, det er stadig nødvendigt for at sikre en stabil indtjening. 

Derfor er butikken også først åben fra klokken 12.

Via sin uddannelse og erhvervserfaring har hun autorisation til at udføre laserbehandling, der har dokumenteret virkning på smerter, så det og andre former for behandling udfører hun en aften om ugen.

– Jeg har givet mig selv behandlinger med god effekt, så det synes jeg også andre skulle have mulighed for at prøve, siger hun.

Det skal være for alle

Priserne i butikken er ifølge Christina Skovgaard Flarup absolut i den lave ende, og det er de, fordi hun vil have, at det skal være en butik for alle samfundslag. 

– Jeg har kun en lille avance på de fleste ting, så jeg skal arbejde hårdere for det, siger hun og nævner som eksempel børnehylden, hvor det er muligt at finde fire sten for en tyver.

Del denne historie på: