Kræmmermarked i coronaens efterdønninger

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Den Blå Flammes kræmmermarked plejer at gøre brug af to haller, men denne gang var en enkelt nok til at rumme de omkring 50 stande – antallet af gæster lå dog nogenlunde stabilt.

Når man har holdt fem kræmmermarkeder i streg langfredag, kan man godt tillade sig at kalde det en tradition, men når man så har måttet holde to års pause, fordi en pandemi kom i vejen, ja, så er det lidt som at starte forfra, når man er klar igen.

Det må være konklusionen efter fredagens kræmmermarked, der i modsætning til tidligere kunne nøjes med en hal, hvor et kræmmere havde opstillet deres stande mod normalt to haller og 80 kræmmere. Til gengæld adskilte antallet af gæster sig ikke så meget fra de vanlige 800-1200. Det landede på lidt under 1000, hvor det tal hidtil har ligget mellem 800 og 1200.

– Jeg regner med, at vi har to haller igen til næste år, det skal lige starte op igen efter Corona, sagde Mogens Mulle Johansen, næstformand i Den Blå Flamme, Tommerup HK’støtteforening, der er arrangør af kræmmermarkedet.

Det er den samme oplevelse, kræmmerne har andre steder, kunne Mogens Mulle Johansen fortælle – folk skal lige vænne sig til, at vi kan samles mange mennesker på et sted igen.

Når det gælder udbuddet af varer var sortimentet bredt. Lige fra hende, der så ud som om, hun havde lavet en hurtig oprydning i køkken og bogreol derhjemme over mere udsøgt gammelt glas og porcelæn til legetøj, gammelt militærudstyr, magiske sten og mjød.

Også kasserer Preben Huusom tror på, at markedet igen kommer op på to haller. De kræmmere, der deltog i år var tilfredse med salget og ville gerne komme igen næste år.

2. påskedag havde Preben Huusom endnu ikke gjort regnskabet op, men overskuddet ville næppe lande på de 10.000-15.000 det plejer at give, ikke mindst på grund af de færre stande.

– Vi får ikke det store overskud, men håber det bliver bedre, lød vurderingen.

Sikkert er det i hvert fald, at kræmmermarkedet er tilbage igen langfredag 2023.

Del denne historie på: