Købmanden tager sin guldmedalje- leverpostej med til Tommerup St.

Tommerup St.

Af Lise Wolf – lw@folkebladet.net

Fredag fik stationsbyen lejlighed til at hilse på den nye købmand, som tidligere har været succesfuld slagtermester

Er der noget, juni hidtil ikke har været, så er det solsikker, men fredag eftermiddag blev nærmest med ét forvandlet til en sommerdag, da skyerne trak sig, og solen fik lov at varme.

Meget passende faldt det sammen med, at den kommende Spar-butik inviterede hele byen på grillpølser og Cocio på p-pladsen bag den gamle brugs, hvor Spar rykker ind engang efter sommerferien. Tilsammen gjorde det arrangementet til et tilløbsstykke.

Det gav god lejlighed til fælles hygge. Der var også mulighed for et kig ind i butikslokalet for at se, hvor langt, man var kommet med renoveringen. Og endelig blev det afsløret, hvem der kommer til at drive butikken.

Savner kundekontakten

Det bliver 48-årige René Langholm, der bor i Aarup og lidt endnu er butikschef i Dagrofa Foodservice, men indtil for få år siden stod bag Skibhusslagteren i Odense som selvstændig slagtermester. Og det er netop det, han savner, den direkte kundekontakt, fortæller René Langholm, der derfor sprang til, da han fik tilbuddet om at stå i spidsen for butikken i Tommerup St.

– Det efterlod et stort hul, det var min identitet, der smuttede der. Jeg var jo “slagteren”, nu er jeg “købmanden”. Jeg elsker den relation, man kan skabe til folk, siger Rene Langholm.

Det bliver nok først lidt inde i august, at stationsbyen igen får to dagligvarebutikker at vælge imellem.

– Der er stadig nogle der holder ferie i begyndelsen af august, og jeg vil jo gerne have hele byen med til åbningsfesten, forklarer købmanden, der overtager styrepinden 1. juli, men allerede er i gang med at hyre personale til butikken.

Onsdagspostej

Kommer der en slagter afdeling? Vil vi kunne få frisk bagerbrød? Det er nogle af de spørgsmål, folk gerne har villet have svar på.

– Bagerbrød, ja. Jeg har to-tre bagere i spil, jeg vil gerne distancere mig og tilbyde ordentligt brød i en eller anden form for løsning. Man vil også kunne se, at vi har sat god plads af til det i butikken, siger René Langholm.

Når det gælder slagterafdeling, vil han gå lidt mere forsigtigt frem, da det ret omkostningstungt.

– Vi kommer selvfølgelig til at krydre med fredagsbokse og gode bøffer, men det bliver delikatessen, der får maks gas fra starten. Jeg håber, det lykkes af finde en slagter med interesse i delikatesse-området, siger René Langholm, der lover, at han også vil have både sin egen medister og guldmedalje-leverpostej på programmet – i starten måske en dag om ugen.

Selv om der ganske givet bliver nok at se til frem til åbningen, regner den kommende købmand at nå en-to uges ferie i begyndelsen af juli.

– Jeg har jo også en familie, jeg skal passe, siger René Langholm, der er bosat i Aarup.

Del denne historie på: