Historisk dag for Tommerup Vandpolo

Tommerup St.

18. maj 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Søndag den 9. maj 2021 blev der afviklet de sidste to semifinaler i herrernes 1. division om det Danske Mesterskab 2021. Første kamp stod mellem FREM Odense og KVIK Kastrup, som havde  havde vundet den første semifinale med 12 – 10 lørdag den 1. maj og derfor kunne dermed nøjes med at spille uafgjort for at gå videre til finalepillet (som igen er to kampe mellem vinderne af semifinalerunden). Kampen endte 13-13 og KVIK gik derfor videre til finale spillet.

Tommerup Vandpolo havde vundet sin første semifinale over Slagelse med 10-5, men gik, fortæller cheftræner Karl-Emil Greve, alligevel ind til kampen med tanke på, at alt kan ske i sport, at en akm kampen ikke er slut før slutfløjten har lydt.

Spillerne var meget tændte, da kampen startede, og  lagde super flot ud ved at vinde første periode  4-0. I anden, tredje og sidste periode blev spillet mere tæt, hvad resultatet viser, idet Tommerup Vandpolo kun vandt hver periode med et mål. Holdet  brændte dog et hav af chancer i overtals pil og ordinært spil, hvor spillerne tog forkerte beslutninger.

  • Kampen er godkendt i og med, at vi vinder den med 13-7 og dermed er i finalen efter meget overbevisende spil i begge kampe, siger Karl-Emil Greve.

Kampens dommere lagde en meget skrap linje igennem hele kampen, hvilket betød 11 og 12 almindelige udvisninger samt to udvisninger for resten af kampen til de to hold. I alt 27 fejl i kampen, hvilket er mange, og det kan altid diskuteres om linjen var en anelse for hård, men de er i det mindste ligeligt fordelt på begge hold, lyder vurderingen fra Karl-Emil Greve.

Tommerup stillede op med følgende hold: Silas Pedersen, Marcus la Cour, Niclas Jensen, Nicolai Stampe, Johannes Andersen, Christian V. Andersen, Nicolaj Villadsen, Mikkel la Cour, Alexander k. Greve, Sebastian Pedersen, Oliver Stampe, Andreas Thiel og Asbjørn Jeppesen.

Målscorer for Tommerup var: Mikkel la Cour og Andreas Thiel med hver 1 mål, Christian V. Andersen og Sebastian Pedersen med hver 2 mål, spillende træner Nicolaj Villadsen holdt den helt store målfest med 7 mål.

Tommerups damer spiller også finale

Damerne gjorde rent bord, da de den 2. maj vandt de to sidste indledende kampe i Slagelse. Begge kampe blev vundet overbevisende med samme cifre 14 -5 til Tommerup over HSK og efterfølgende Slagelse/KVIK. Damerne har vundet alle deres kampe i de indledende runder og kommer til finalen som forsvarende Danske Mestre. Tommerups damer stillede med følgende hold: Franka Erak, Amalie l. Jensen, Kathrine K. Greve, Camilla Kruse, Astrid Vestergaard, Katerina Balatsouka, Clara Friis, Natacha Drest, Anne Marie Knudsen, Cecilie Olofsson, Kleopatra Balatsouka. Målscore i kampene var Clara Friis med 1 mål, Cecilie Olofsson, Astrid Vestergaard, Camilla Kruse, Katerina Balatsouka med hver 3 mål, Kathrine K. Greve med 7 mål og Amalie l. Jensen med 8 mål.

De to seniorhold skriver klubhistorie, da det er første gang, at Tommerup Vandpolo har to hold i senior finalerne om det Danske Mesterskab og således har chancen for at tage to mesterskaber med hjem.

  • Det føles helt uvirkeligt, men der skal stadigvæk arbejdes hårdt på et godt resultat i begge rækker, siger Karl-Emil Greve.

Hvis Tommerup Vandpolo vinder 2. kamp – kan holdet fortsat vinde DM

Optakten til første finalekamp mod KVIK om herrernes Danske Mesterskab lørdag den 15. maj 2021 gik fint, fortæller cheftræner, Karl-Emil Greve. Spillerne mødtes til taktik og fik varmet godt op, på land og i vandet. Spillerne virkede meget koncentrerede og målrettede inden kampstart.

Spillet bølgede frem og tilbage i første periode med chancer til begge hold, således brændte Tommerup Vandpolo et straffekast.

KVIK kom på 1-0, men Tommerup Vandpolos centerspiller Christian V. Andersen udlignede dog kun halvandet minut senere. KVIK bragte sig igen foran, inden Tommerup 1 minut før tid fik udlignet til pausestillingen 2-2.

  • I starten af anden periode bragte vi os foran 3-2, men der blev udlignet efter fire minutter. Anden periode var en hård periode, idet der blev svømmet meget frem og tilbage på 30 m banen uden ret mange scoringer eller udvisninger. Ca. 2 minutter før periodeslutningen bragte vi os foran 4-3 og kort efter fik vi en overtalssituation som blev brændt.  KVIK udlignede til 4-4 0.33 sekunder før afslutningen på anden periode.  Kampen kan således betegnes som meget tæt inden vi skulle spille de to sidste perioder, siger Karl-Emil Greve.
  • Tommerups spillere havde en del afslutninger, der normalt burde have givet mål, men denne lørdag gik heldet ikke vores vej og flere af skuddene blev overplaceret eller reddet, fortæller Karl-Emil Greve.

I starten af tredje periode var det KVIK der bragte sig foran 5-4 og Tommerup, der hurtigt efter udlignede til 5-5.

  • I de næste fire minutter arbejde Tommerupspillerne hårdt, men kunne ikke få bolden i nettet. Så kom vi i undertal i 20 sekunder grundet en forsvarsfejl, og  det udnyttede KVIK til at score til 6-5.

Fjerde og sidste periode blev mere begivenhedsrig, med mål, udvisninger og straffekast til begge hold.

  • Desværre kom KVIK på 7-5 og den to måls forspring var svær at hente, fordi vi ikke var gode nok til at følge vores aftaler og ikke havde marginalerne på vores side i afslutningerne, siger Karl-Emil Greve.

KVIK vandt den første finalekamp med 11-8.   Tommerups centerspiller havde mange gode afslutninger og fik flere af sine forsvarere smidt ud i 20 sekunders overtalsspil.

  • Vi kunne så ikke udnytte disse overtalsspil til scoringer ellers havde det været en helt anden kamp. Derfor var det også med en skuffende fornemmelse, at vi forlod universitetets svømmehal, men vi var nok alle klar over at vi ikke havde leveret den toppræstation, der skal til for at vinde det Danske Mesterskab.  Så i anden finale skal vi arbejde hårdt på at have marginalerne på vores side, og flere spillere skal tage ansvar i spillet med gode afslutninger og gode aktioner i forsvaret.

Nederlaget i første finale betyder langtfra at Tommerup har opgivet håbet om at vinde mesterskabet i det første finalespil, herreholdet deltager i.

  • Lørdag den 22. maj klokken 16.00 spiller vi anden finale og hvis vi vinder den, skal der skydes straffekast om mesterskabet, siger Karl-Emil Greve

Del denne historie på: