Gitte fra banken takker af efter 25 år

Tommerup St.

26. maj 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

“Det er Gitte fra banken”. Gitte Stærke husker en episode for vel syv år siden, hvor en ny kollega begyndte at grine, da hun hørte Gitte Stærke præsentere sig på den måde over telefonen. 

Det var nemlig nyt for den nye kollega, fortæller Gitte Stærke, at arbejde i en lille bank i en lille by som Tommerup St. var og fortsat er.

– Vi er tæt på vore kunder, så når man f.eks. ringer til vores bank, får man en os i røret, mens man kommer til at tale med et call center, når man ringer til en af de store banker, siger Gitte Stærke. 

Netop den tætte kontakt er det, Gitte sætter pris på ved at være privatrådgiver i Totalbankens Tommerup-afdeling. 

– Jeg kan godt lide at snakke med kunder, som jeg opfatter mere som en del af familien, fremfor et nummer.

Nu gælder det så også for Gitte Stærke, at hun, dengang ”grine-episoden” fandt sted, havde siddet måske ikke på den samme stol, men i hvert fald på den samme plads i 18 år. 

Den vildeste flytning

Ydermere gælder, at Gitte Stærke bor i stationsbyen og hele sit liv har boet i lokalområdet. 

– Den vildeste flytning, jeg har foretaget, var tilbage i 1979, da vi flyttede fra Brylle til stationsbyen, siger Gitte med et lille smil. 

Det er også i lokalområdet, at Gitte slog sine folder som håndboldspiller og siden som leder.  

– Jeg var vel syv-otte år, da jeg begyndte at spille håndbold i VGIF, Verninge Gymnastik og Idrætsforening. Og da jeg var omkring 14 begyndte jeg som hjælpetræner hos Otto Hansen, husker Gitte.

Håndbolden ruller 

ikke længere

Hun spillede håndbold de næste mange år, indtil en skulderskade for omkring 15 år siden, tvang hende til at lægge håndboldskoene på hylden. 

I mange år deltog Gitte Stærke i bestyrelsesarbejdet i klubben, som i dag hedder THK, Tommerup Håndboldklub. Det gør hun ikke længere. Nu handler fritiden meget om at være sammen med sin ægtefælle Poul, børnene og de fire børnebørn, som heldigt nok bor i nærområdet. 

Hun og Poul går mange ture, noget som de som mange andre danskere har skruet op for efter coronaen. Til gengæld har hun af samme grund droslet ned for rejseaktiviteten. 

Til Thailand igen

Det håber hun dog snart at kunne genoptage, og det er så også en medvirkende årsag til, at Gitte til juni takker af som privatrådgiver i Totalbanken for at gå på pension. 

– Jeg stopper nu, mens jeg stadig har helbredet til at rejse, og nå at få nogle gode oplevelser sammen med min husbond. Vi vil meget gerne til Thailand igen, og også til Spanien og Grækenland. Men det bliver nok først efter nytår, at vi rejser udlands, når det forhåbentligt er blevet lidt mere trygt at kunne rejse ud, siger Gitte. 

Der er endnu en grund til at Gitte Stærke netop nu går på pension.

– Jeg vil gerne stoppe, mens det går godt, og det gør det – også for banken. Jeg har været her i så mange år, at jeg også har oplevet, at det er gået skidt for banken, som det gjorde efter finanskrisen, men nu går det helt fantastisk godt for banken, siger Gitte.

Bank med transportbånd

– Jeg kommer da til at savne mit arbejde, det er der ingen tvivl om, siger Gitte, der kan se tilbage på en helt eventyrlig udvikling af måden at drive bank på. 

– Jeg fortalte forleden mine kolleger om min første tid som bankansat i Dalum (Danske Bank). 

Når en kunde kom for at hæve penge, havde han eller hun en bankbog med. Vi anførte beløbet på et bilag, som kunden skulle skrive under på, og bankbogen blev så stemplet i en maskine. Bankbogen og bilaget lagde vi så på et transportbånd, som førte de to ting op til kassen, som så kunne udbetale det ønskede beløb til kunden. 

Efter 19 år i Danske Bank mødte hun Totalbankens daværende leder, John ”Bank” Christensen, som opfordrede hende til at skifte bank, og sådan blev det. Også i de 25 år i Totalbanken, som det bliver til for Gitte, har forandringens vinde blæst hen over banken. 

– I dag er banken pengeløs, men sådan var det sandelig ikke tidligere. Når folk havde fået løn, tog de hen til banken for at hæve penge. Især nytårsaftensdag var en utrolig travl dag, for vi havde kun åbent fra klokken 10 til 12, og det betød at folk stod i kø langt ude på gaden. 

Og sådan kunne Gitte Stærke blive ved med at fortælle om de gode gamle bankdage, men også om de dejlige gåture hun og Poul skal på i den kommende tid, indtil de sætter sig op i et fly med kurs mod de sydlige himmelstrøg. 

Afskedsreception 1. juni klokken 14-17 på parkeringspladsen ved Totalbanken, Tallerupvej 24 i Tommerup St. 

Del denne historie på: