Går all in som farfar og golfspiller

Tommerup St.

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

Søren Henrik Olsen siger efter 27 år farvel til Tommerup Fysioterapi & Osteopati

Af Henning Frandsen

hf@folkebladet.net

– Farfar. Det er livets løn at blive farfar, siger Søren Henrik Olesen, som bare glæder sig over at være sammen med Otto Emil på 10 måneder. Otto Emil kommer fremover i endnu højere grad til at opleve sin farfars kærlighed – selv om han skal konkurrere med Vestfyn Golfklubs naturskønne bane i Krengerupskoven ved Glamsbjerg, for Søren blev bidt af en gal golfspiller for et par år siden, da han efter opfordring sagde ja til at svinge en golfkølle. 

– Jeg har mødt nye mennesker, og de er søde og venlige. Og ja, så er naturen så smuk, smiler Søren, som kalder det rigtig god motion at gå 18 huller, der let kan tage mellem fire og seks timer. 

– Jeg glæder mig over at se – også med faglige briller – unge fra f.eks. efterskoler svinge med køllerne og ældre – mange er over 80, som fortsat går 18 huller, siger Søren. 

Takker af efter 27 år

Fredag 26. maj takker Søren af som fysioterapeut, og det har været et par år undervejs. 

– Da Stine og Jacob købte mig ud for to år siden, fortsatte jeg som ansat med det timetal, jeg ønskede, og på det seneste har det være 2 x 3 timer om ugen. Jeg er meget privilegeret over at have kunnet træde gradvist ud arbejdsmarkedet. Det er den bedste måde at stoppe på, siger Søren. 

Blev arbejdsmand

Det stod næppe skrevet nogen steder, at Søren skulle blive fysioterapeut, for da han gik ud af skolen efter 7. klasse, stod den på fysisk krævende arbejde de næste mange år, i det han jobbede som arbejdsmand på forskellige fabrikker. 

Efter en del år begyndte Søren at tage HF, for siden at læse til fysioterapeut, og efter otte års studier kunne han som 40-årig kalde sig fysioterapeut. I 15 år lejede han sig ind hos Tommerup Fysioterapi for de næste 10 år at fortsætte som ejer, indtil han for to år siden solgte klinikken til Jacob Vind og Stine Huusom.

De mange år som arbejdsmand har været en fordel for Søren, når mennesker med hårdt fysisk arbejde mødte op i klinikken med arbejdsskader. 

– Så har det været nemmere at sætte mig ind i deres situation, fordi jeg kender miljøet, siger Søren. 

Selv om anatomien er en konstant gælder det ikke tilgangen til at hjælpe folk med skavanker og smerter, så Søren har haft et åbent sind over for nye behandlinger – og behandlingsmetoder – selv om, siger han, han dog også møder megen gammel vin på nye flasker. 

– Jeg var tidligt ude med at bruge akupunktur – efter fem år som fysioterapeut tog jeg sammen med en række praktiserende læger på kurser i England. Den form for akupunktur, som jeg praktiserer, kan man kalde for akupunktur på naturvidenskabelig basis. 

Skal være nærværende

For 10 år siden uddannede Søren sig i mindfulness. 

– Mindfulness er mental træning i at være nærværende, siger Søren. 

Det kan være nærvær og opmærksomhed om ens arbejdssituation, og hvad der kan gå galt dér, men også i bredere forstand. 

– Vi mennesker har det med at bruge meget tid på det, der har været, og det, der skal komme, men ikke særligt meget på at være til stede i nuet. 

Og det vil Søren fremover lægge sig på sinde, når han er sammen med sin kone, sit barnebarn og er på golfbanen, og hvem ved, om han en dag får hole in one. 

Del denne historie på: