FDF: Det er friluftsliv i børnehøjde

Tommerup St.

2. maj 2021

Af Henning Frandsen – hf@folkebladet.net

På Vissenbjergvej 24, på kanten af Tommerup Stationsby, ligger en bålhytte – og den bliver brugt. 

– En gang om ugen der vild aktivitet på det, vi FDF’ere i Tommerup St. kalder for “FDF Grunden”, fortæller Mie Sørensen fra FDF Tommerup St.

FDF er en børne- og ungdomsorganisation, hvor kernen er fællesskab for både børn og voksne.

– Vi leger, griner og hygger os, og alle bliver mødt med respekt uanset baggrund. Der er plads til alle hos os, siger Mie Sørensen. 

Hos FDF kan alle bidrage med noget til fællesskabet og man behøver ikke være god til den samme ting som naboen. 

– FDF bygger på værdier som for eksempel tolerance og tilgivelse og bygger på et kristent livssyn, det er dog ikke et krav, at man tror på gud for at gå til FDF, da der er plads til både tro og tvivl, fortæller Mie Sørensen.

Hver tirsdag aften lyder der råb og glædesskrig fra grunden. Det er nemlig den aften, FDF Tommerup St. mødes. 

Børnene er delt ind i grupper efter årgange i skolen. Forrest på grunden holder ”puslinge” og ”tumlinger”  til. Det er de børn der går i 0. til 2. klasse. Her er der fokus på den gode leg, sammenhold og typiske færdigheder, så der kan tjenes mærker til forbundsskjorten. Det er alt fra legemærker til musik- eller relationsmærket. Som friluftsmenneske ved FDF skal man også kunne snitte en pind, bygge og tænde et bål og bygge huler. Alt sammen er der mulighed for på FDF Grunden i Tommerup St. 

Maskotten Tom

– Puslinge og tumlinge starter hvert møde ved at finde ud af, hvad maskotten Tom har lavet den sidste uges tid. Normalt er han med en FDF’er hjemme fra møde til møde, men på grund af corona er dette ikke en mulighed for tiden, fortæller Mie Sørensen. 

Nogle gange løber Tom hjemmefra, fordi der simpelthen er for kedeligt i kredshuset eller også har han været ude og handle, så FDF-børnene kan bygge et bål op og få det tændt, så der kan ristes skumfiduser. 

Som børnene vokser, bliver udfordringerne større. Hos “piltene”, som går i 3. og 4. klassere, er der mere fokus på specielle ting, som at “lege” med ild og forstå hvad man kan med den, og hvad man ikke skal gøre og ikke mindst, hvordan man slukker ilden igen. 

Der er udfordringer for enhver alder og evner. Så vidt det er muligt, arrangeres der overnatninger og lejre, både indenfor kredsen men også sammen med andre kredse, og samtidig bliver der holdt landslejr hvert 5. år. 

Skulle man have et barn, som har lyst til at afprøve livet som FDF’er, er barnet mere end velkommen, hvor de første tre gange er gratis. Puslinge og tumlinge (0. – 2. klasse) møder hver tirsdag fra 17.45 til 18.45 medmindre andet er oplyst. Grunden er åben fra kl. 17.30, og alle gældende retningslinjer følges. Læs mere på www.fdf.dk/tst, eller klik ind på facebooksiden FDF Tommerup St. for at få mere at vide om FDF Tommerup St. 

Del denne historie på: